Traditiegetrouw organiseert AVA`70 in de maand november op 4 achtereenvolgende zaterdagen de Boekelder Crosscompetitie. Jaarlijks komen vele honderden atleten en atletes naar de Ringkamp op de Haart om deel te nemen aan de wedstrijd. De wedstrijden vinden plaats op zaterdag 3, 10, 17 en 24 november a.s.

Om 13.00 worden de kinderen tot en met 9 jaar weggeschoten voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Ze lopen een ronde door de Ringkamp en het crossparcours is behoorlijk pittig door de heuveltjes en smalle zandpaden. Om 13.10 uur is het de beurt aan de jongens en meisjes van 10 tot en met 15 jaar, die 2 rondjes af moeten leggen op hetzelfde parcours.

De start van de wedstrijd over 5 en 15 kilometer is om 13.30 uur. Het parcours voert de deelnemers door het Loohuisbos en vervolgens gaat het heuvelop in de richting van de Ringkamp, waar tenslotte nog een pittige lus door het bos moet worden afgelegd. Waar de atleten en atletes van de 5 kilometer finishen bij het Haartse onderkomen, leggen de lange afstandlopers aan de 15 kilometer in totaal 3 van deze ronden af.

Om 14.00 uur worden de deelnemers aan de 10 kilometer weggeschoten en zij leggen in totaal 2 ronden af.

 De kosten voor de kinderen bedragen 2 euro en bij deelname aan 4 wedstrijden 6 euro. Volwassenen betalen 4 euro per keer en bij deelname aan 4 wedstrijden 12 euro.

Om voor het klassement en een mooie herinnering in aanmerking te komen, moet aan minimaal 3 van de 4 wedstrijden op dezelfde afstand worden deelgenomen. Er zijn diverse bekers en geldprijzen in de verschillende categorieën.

Voorinschrijving is mogelijk Klik hier voor online inschrijven Hiermee wordt onnodig lang wachten bij het inschrijfbureau voorkomen en ligt het startnummer klaar.

Inschrijven is ter plekke mogelijk op wedstrijddagen vanaf 12.00 uur. Start- en finishlocatie zijn bij het gebouw “de Ringkamp”, Huiskermatedijk 2, 7121 KL Aalten.

Inlichtingen en eventueel aanvullende info: Dirk ter Maat,  E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.ava70.nl

Boekeldercross 2022

 

Vier zaterdagen in november kun je mee doen aan de Boekeldercross competitie.
Je doet mee aan de competitie als je 3 keer gefinisht bent op de zelfde afstand.
Kun je maar 1 of 2 keer meedoen of loop je verschillende afstanden is dit geen enkel probleem.

Let op! De starttijden van de 5km, 10km en 15km zijn aangepast! en deze starten allen om 13:30 uur

De wedstrijden:

1km Jeugdcross start 13:00 uur.
2km Jeugdcross start 13:10 uur.
5km start                    13:30 uur.
10km en 15km start   13:30 uur.