Woensdag 7 juni vindt de 6e editie van “DE GRACHTENLOOP” plaats in Bredevoort. Enkele belangrijke wetenswaardigheden over deze 1e Zomeravondloop 2023 in de serie van 3.


Start- en finishlocatie: De start en finish van alle wedstrijdonderdelen vindt plaats aan de Kruittorenstraat 1, 7126 BN Bredevoort. (bij ’t Grachthuys)

Programma: 19.00 uur: Start 1 kilometer t/m 9jaar  1 ronde
                      19.20 uur: Start 2 kilometer t/m 15jaar 2 ronden
                      19.45 uur: Start 5 kilometer,   1 ronde
                      19.45 uur: Start 10 kilometer, 2 ronden

Parcours: De wedstrijden bij de jeugd (1 en 2 kilometer) gaan door het centrum van Bredevoort.
Het parcours van de 5 en 10 kilometer gaat over verharde wegen en zandpaden en voert de deelnemers om de Slingeplas, via het buitengebied en de Gracht door het centrum van Bredevoort.

Kleedgelegenheid:

Er is een mogelijkheid van omkleden en douchen in de kleedkamers van
v.v. Bredevoort op 100 meter van de start.


Parkeergelegenheid:  Parkeren kan in de nabijheid van start en finish. Volgt zo mogelijk de borden richting de Slingeplas en de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Inschrijving:  De voorinschrijving sluit op woensdag 7 juni om 12.00 uur.
Op de wedstrijddag kan er vanaf 18.00 uur worden ingeschreven bij het wedstrijdsecretariaat, dat is gevestigd nabij start en finish in `t Grachthuys.  

Inschrijfgeld:
1 en 2 kilometer:   € 3,50
5 en 10 kilometer: € 7,50

Het inschrijfgeld dient betaald te worden bij het afhalen van het startnummer.

Afhalen startnummers:

Het afhalen van de startnummers is mogelijk op woensdag vanaf 18:00uur bij het wedstrijdsecretariaat in `t Grachthuys.
Kom op tijd, want er wordt NIET van het tijdsschema afgeweken!

Medische verzorging:

EHBO Aalten

Prijzen:

Bekers voor de nummers 1, 2 en 3

Daarnaast zijn er zijn bekers beschikbaar voor de 3 snelste deelnemers uit Bredevoort bij de 1 en 2 kilometer, zowel bij de jongens als de meisjes.

* Opmerking !!!: Deelnemers kunnen maar 1 keer in aanmerking komen voor een beker. (Hierbij geldt het Bredevoorts klassement als eerste, boven het algemeen klassement.)

Prijsuitreiking van de 1 en 2 kilometer: 19.45 uur.
Prijsuitreiking van de 5 en 10 kilometer: 21.00 uur

Herinnering:

Alle deelnemers ontvangen bij de finish een herinneringsmedaille


De eerste twee onderdelen van het wedstrijdprogramma van de 21e GTM-Loop zijn speciaal bestemd voor de jeugd. Om 16.30 uur valt het startschot van de “Het Noorden Kidsrun”, bestemd voor de jeugd tot en met 9 jaar. Het pittige  rondje door het dorp heeft een lengte van 1000 meter.  Hierna is het de beurt aan de kinderen tot en met 15 jaar voor de “Het Noorden Kidsrun” over 2000 meter. Dat betekent dus twee rondjes door het centrum van Aalten en bij de finish op de Markt staan alle vaders en moeders, opa`s en oma`s en al het andere publiek klaar met aanmoedigingen en het applaus!

De organisatie hoopt dat een heel geel peloton van AVA`70-pupillen in actie komt. Maar ook alle andere kinderen van de basisscholen worden “uitgedaagd” om aan deze sportieve wedstrijd deel nemen, want je hoeft immers geen lid te zijn van AVA`70. Natuurlijk zijn ook de talenten van andere verenigingen welkom om aan de GTM-Loop mee te komen doen. Samen maken we er dan een prachtige wedstrijd van. Bij de Koningsloop op 27 april hebben we allemaal gezien hoe gaaf dit is! Het bijzondere van de Kidsruns bij deze editie van de GTM-Loop is het feit, dat iedereen dit jaar gratis mee kan doen en er dus geen inschrijfgeld betaald hoeft te worden.

Elke deelnemer die de wedstrijd uitloopt ontvangt bij de finish een fraaie medaille. Eigenaar Wesley Honning van wedstrijdsponsor  “Het Noorden” heeft nog een extraatje in petto, want alle sportieve jonge talenten krijgen een tegoedbon voor een hele smakelijke traktatie. Een extra stimulans dus, om je op te geven voor de “Het Noorden Kidsrun!”  

Schrijf je vandaag nog in en zorg dat je erbij bent op zaterdag 20 mei. Opgave is mogelijk via de site: www.gerardtebrokeloop.nl of www.ava70.nl

 
Na een gedwongen afwezigheid van 2 jaar, organiseert AVA`70 i.s.m. het comité Bredevoorts Volksfeest op woensdag 8  juni a.s. de 5e  Alfa Accountants Grachtenloop. De wedstrijd vormt de opening van het volksfeest en start en finish zal dan ook plaats vinden in de nabijheid van het feestterrein. Bij de vorige editie in 2019 kwamen ruim 300 atleten uit de hele regio op deze doordeweekse zomeravondloop af en de organisatie hoopt ook dit jaar op een groot deelnemersveld. Nieuw is dit keer, dat Alfa Accountants en adviseurs vanaf deze editie voor een periode van 4 jaar als wedstrijdsponsor fungeert van het populaire hardloopevenement.    

Om 19.00 uur gaat het eerste wedstrijdonderdeel van start, namelijk de jeugdloop over 1,1 kilometer voor kinderen tot en met 9 jaar. Om 19.20 uur is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar voor hun race over 2,2 kilometer. De Jeugdwedstrijden gelden tevens als het Bredevoorts Kampioenschap en hiervoor zijn prachtige bekers beschikbaar. Er wordt al flink getraind voor deze run, dus het beloofd een spannend gebeuren te gaan worden.

Het startschot voor de Senioren valt om 19.45 uur en zij kunnen kiezen uit de 5 of 10 kilometer. Het schitterende parcours dat door de deelnemers zal worden afgelegd, gaat om de Slingeplas heen en voert verder over verharde zandpaden langs de Gracht om vervolgens door het vestingstadje te lopen, waar enkele kasseistroken het extra pittig maken. De 5 kilometerlopers leggen 1 ronde af, terwijl de atleten die deelnemen aan de 10 kilometer 2 ronden lopen.

Bij de finish kunnen de moegestreden hardlopers rekenen op veel applaus van het publiek en het deskundige commentaar van de speaker. 

De voorinschrijving voor de Grachtenloop is mogelijk tot en met 8 juni 12:00 uur a.s.  via www.ava70.nl. Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag zelf, vanaf 18.00 uur bij het secretariaat in het Grachthuys van Bredevoort. De inschrijfkosten bedragen voor de jeugdlopen 3,50 euro, terwijl de 5- en 10 kilometerlopers 5 euro betalen.

Voor elke deelnemer ligt er bij de finish een mooie herinneringsmedaille klaar. 

AVA`70 hoopt dat de 5e Alfa Accountants Grachtenloop wederom een groot aantal regionale lopers naar Bredevoort zal trekken, die zich kunnen verheugen op een schitterend parcours en veel sfeer!

 

Zaterdag 21 mei a.s. vindt de 20e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop plaats in Aalten.

Enkele wetenswaardigheden over de GTM-Loop 2022:

 

Start- en finishlocatie:

De Markt in het centrum van Aalten
 

Programma:

16.30 uur: `t Noorden 1 Kilometer Kidsrun (kinderen tot en met 9 jaar)

16.45 uur: `t Noorden 2 Kilometer Kidsrun (kinderen tot en met 15 jaar)

17.15 uur:  Prijsuitreiking 1 en 2 kilometer

18.00 uur:  Ducona 10 Kilometerrun

19.15 uur:  Sorba 5 Kilometerrun en GUV Businessrun

20.00 uur:  Prijsuitreiking 5 en 10 kilometer 

Parcours:

De wedstrijdonderdelen vinden plaats in en om het centrum van Aalten, waarbij met name de doorkomst dwars door café Leuven bij de 5 kilometer Sorba Run en de GUV Businessrun en de passages van de sfeervolle hardlooparena op de Markt een hoogtepunt zullen vormen voor de lopers.

 

Tijdregistratie:

Bij alle wedstrijdonderdelen van de GTM-Loop wordt gebruik gemaakt van een tijdregistratie m.b.v. een bibtag, dat achterop het startnummer zit geplakt. Gelieve dit niet te verwijderen!     

 

Parkeergelegenheid:

Er is de mogelijkheid om te parkeren bij de onderstaande locaties:

* Activiteitencentrum de Hofnar, Polstraat 7, 7121 DH Aalten,

* Parkeerterrein “het Lage Blik”, Lage Blik 26, 7121 DZ Aalten,

* Parkeerterrein de Hoven, de Hoven 35, 7122 BJ Aalten.

De afstand van deze locaties is gelegen op ongeveer 250 meter van de start- en finishlocatie.

Het centrum zal i.v.m. de wedstrijd vanaf 14.00 uur worden afgesloten voor het verkeer. Gezien de verwachte drukte wordt geadviseerd om ruim op tijd naar Aalten te komen.  


Inschrijving:

De voorinschrijving sluit op vrijdag 20 mei a.s. om 23.59 uur.
Na-inschrijving: Op de wedstrijddag kan er vanaf 15.00 uur worden ingeschreven bij het wedstrijdsecretariaat, dat is gevestigd in het  Gemeentehuis van Aalten, Markt 7, 7121 CS Aalten (zij-ingang Bredevoortsestraatweg)

 
Afhalen startnummers:

Het afhalen van de startnummers is mogelijk op de wedstrijddag vanaf 15.00 uur (zaterdag 21 mei) bij het wedstrijdsecretariaat.

Kom op tijd, want er wordt NIET van het tijdsschema afgeweken!

Verzorging:

Bij de Sorba 5 Kilometerrun en de Ducona 5 Kilometerrun is er onderweg een waterpost ingericht, die elke ronde van 2 kilometer wordt gepasseerd.

Na de finish is er een waterpost ingericht en daarnaast is er sportdrank verkrijgbaar van de Sportvoedingswebshop.
 

Weersvoorspelling:

De weersvoorspelling tijdens de GTM-Loop is uitstekend te noemen. Het kwik zal rond de 20 graden uitkomen, het zonnetje schijnt en er staat een lichte noordoostenwind, kracht 3.

EHBO:

Bij de finish is een EHBO-post ingericht.

Eigen risico:

Deelname geschiedt op eigen risico.

De organisatie stelt alles in het werk om de wedstrijd zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Daarnaast kan de organisatie niet verantwoordelijk gesteld worden voor verlies of diefstal en adviseert de deelnemers om waardevolle spullen thuis te laten.

Calamiteiten:

De organisatie behoudt zich het recht voor, om het programma geheel of gedeeltelijk te wijzigen, als (onvoorziene) omstandigheden daartoe aanleiding geven.

Finishstraat:

De deelnemers wordt verzocht om na de finish door te wandelen in de finishstraat, waar water, fruit en sportdrank beschikbaar is. 

 Prijsuitreiking:

De prijsuitreiking vindt z.s.m. plaats na afloop van de verschillende wedstrijdonderdelen.

`t Noorden 1 Kilometer Kidsrun: 17.15 uur

`t Noorden 2 Kilometer Kidsrun: 17.25 uur

Ducona 10 kilometerrun: 20.00 uur

Sorba  5 Kilometerrun: 20.10 uur

GUV Businessrun: 20.20 uur

 

Herinnering:

Elke deelnemer ontvangt bij de finish een speciaal ontworpen medaille en een bidon. Daarnaast ontvangende kinderen een smakelijke attentie van wedstrijdsponsor `t Noorden.

 Foto- en videomateriaal:

De organisatie heeft het recht om foto`s, video en filmbeelden te gebruiken voor publicatie van de GTM-loop in de media.

 Uitslagen:

De uitslagen van de wedstrijd zullen z.s.m. worden geplaatst op de website: www.gerardtebrokeloop nl en www.ava70.nl

 Bijzonderheden:

* De waterpost wordt verzorgd door Juwelier Meerdink

* De organisatie heeft tientallen regionale- en plaatselijke bedrijven als sponsor aan zich weten te binden

* Speaker is Bert Pessink

* Er zijn diverse waardebonnen beschikbaar gesteld, die bij de finish naar   

   willekeur worden uitgereikt

* De deelnemers aan de Sorba 5 Kilometerrun en de GUV- Businessrun  

    komen 2 keer door café Leuven

* De Nationale top start bij de Ducona 10 kilometerrun

* AVA`70 zet meer dan 50 vrijwilligers in

* De Markt van Aalten vormt het kloppend hart van de wedstrijd

* De bekers zijn beschikbaar gesteld door Kees Schaak (Intercup)

* De helft van het inschrijfgeld van de GUV Businessrun komt ten goede aan    

   de Stichting Diaconale Hulpverlening Aalten. 

 

20e Gerard Tebroke Memorialloop in Aalten:

EEN SPORTFEEST VOOR ATLEET EN PUBLIEK!!!

 WWW.GERARDTEBROKELOOP.NL

DUCONA 10 KILOMETERRUN

Om 18.00 uur klinkt het startschot van de Ducona 10 Kilometerun voor wedstrijdatleten en recreanten. De deelnemers leggen 5 ronden af en komen dan ook 5 keer over de Markt. Het parcours is pittig door de hoogteverschillen, de kasseien en het vele bochtwerk. Toch is het wel een heel erg snel traject gezien de ijzersterke tijden die er tijdens vorige edities gelopen zijn.

De organisatie, in de persoon van Tim te Brake, is het gelukt om de absolute top van Nederland naar Aalten te halen. Diverse atleten hebben een persoonlijke records staan van onder de 30 minuten. Michel Butter is ongetwijfeld de bekendste professional die aan de start zal verschijnen. Hij zal flinke tegenstand kunnen verwachten van Roy Hoornweg, Björn Koreman en zeker Richard Douma. Laatstgenoemde is immers in het bezit van het Nederlands record met een onwaarschijnlijk snelle tijd van 28.08 minuten.

Maar ook de regionale toppers zullen er ongetwijfeld een schitterende strijd van gaan maken en in eerdere wedstrijden is al duidelijk geworden dat ze weinig voor elkaar onder doen. Hoe mooi is het dan ook, dat je als recreant tussen deze toppers mag staan en mogelijk dat deze ambiance wel gaat leiden tot een mooi persoonlijk record?

Op dit moment hebben de volgende atleten hun deelname toegezegd:

# Richard Douma (28.08 -  Nederlands record), NN Running Team

# Michel Butter (28.48), NN Running Team

# Gert-Jan Wassink (29.27), ARGO

# Roy Hoornweg (28.58), NN Running Team

# Björn Koreman ( 30.19), NN Running Team

# Mathijs Weikamp ( 30.34), NASV `t Haasje

# Rick Heutinck ( 31.53), ARGO

# Mark te Brake (32.18), AVA`70

# Ruben Garretsen (32.28), ARGO

# Pascal Schepers (32.30), ARGO

# Jordy Kloet (32.34), ARGO

# Robin Rietman (32.39), Running Team Liemers

# Lars Duistermaat ( 33.18), AV Archeus 

# Saskia Weinans (34.58), Running Team Liemers

 

Pak deze prachtige gelegenheid aan, om van start te gaan met de allerbeste atleten van Nederland!!!!

Opgave voor de DUCONA 10 Kilometerrun is mogelijk via de site: www.gerardtebrokeloop.nl.

GUV BUSINESSRUN EN SORBA 5 KILOMETERRUN


 De winnaars van de GUV Businessrun 2019

“EEN PRACHTIGE UITDAGING VOOR ELKE HARDLOPER”

Het sluitstuk van het programma van de 20e editie van de GTM-loop vormt de SORBA 5 Kilometerrun. Ook de GUV Businessrun valt hieronder, dus het is een groot peloton, dat bij dit programma-onderdeel in actie komt. Het startschot wordt gegeven om 19.15 uur op de Markt. Er wordt eerst een kleine ronde gelopen van 1 kilometer, gevolgd door 2 rondes  van 2 kilometer.

De lopers en loopsters kunnen een pittig en afwisselend parcours verwachten, met korte klimmetjes, asfalt en klinkerwegen. Onderweg is het echter ook zeker genieten geblazen. De doorkomsten over de Markt zorgen dikwijls voor een extra stoot adrenaline. Dat doet zeker ook de passage door café Leuven. Dit gedeelte is deze editie wederom opgenomen in het parcours en er zal maar liefst 3 keer door de horecagelegenheid worden gerent.

Binnenkomst via de achterzijde, vervolgens door de zaal, het café en dan via de voorzijde weer de klinkers van de Landstraat op richting de prachtig ingerichte hardlooparena op de Markt.

 De GUV Businessrun maakt deel uit van de SORBA 5 Kilometerrun. Een team dat deelneemt bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 lopers, die allemaal individueel 5 kilometer afleggen. De totaal tijd van de beste 3 atleten bepaalt de uitslag van het team, dat kan bestaan uit heren, dames of een mix van beide.

De organisatie heeft besloten om een gedeelte van het inschrijfgeld beschikbaar te stellen aan een goed doel en dit jaar is de keuze gevallen op de Stichting Diaconale Hulpverlening Aalten ( DHA)

De volgende bedrijven hebben zich al aangemeld voor de GUV Businessrun:

* Juwelier Meerdink, Aalten

* Klaassen Groep B.V., Dinxperlo

* Triott Ottevanger Milling Engeneers B.V., Aalten

* ATAG Verwarming B.V. Lichtenvoorde  (3 teams)

* Alfa Accountants en adviseurs, Aalten

* Slingeland Dierenartsen, Achterhoek

* GUV, Aalten (2 teams)

* Reinders Runners, Aalten

* JR Productions, Aalten

* Heini Rave Stucadoorbedrijf, Aalten

* Rinke ter Haar Architectuur, Aalten

* Graven Groep, Aalten

* Vakantiepark De Twee Bruggen, Winterswijk

* Graafschap College, Doetinchem (4 teams)

* Wilfred Navis Installatie, Aalten

* Kapsalon ter Maat, Aalten

* Brunsveld Diervoeders, Aalten

* Gemeenteraad Aalten 

De SORBA 5 Kilometerrun en de GUV Businessrun zijn in alle opzichten een prachtige krachtmeting om een mooie prestatie neer te zetten! 

Inschrijving is mogelijk via de site: www.gerardtebrokeloop.nl en www.ava70.nl 

LAAT JE UITDAGEN… EN SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN!!!!

Restaurant 't Noorden, sponsor van de Kidsrun

De eerste twee onderdelen van het wedstrijdprogramma van de 20e GTM-Loop zijn speciaal bestemd voor de jeugd. Om 16.30 uur valt het startschot van de `t Noorden Kidsrun, bestemd voor de jeugd tot en met 9 jaar. Het pittige rondje door het dorp heeft een lengte van 1000 meter.  Hierna is het de beurt aan de kinderen tot en met 15 jaar voor de `t Noorden Kidsrun over 2000 meter. Dat betekent dus twee rondjes door het centrum van Aalten en bij de finish op de Markt staan alle vaders en moeders, opa`s en oma`s en al het andere publiek klaar met aanmoedigingen en het applaus!

De organisatie hoopt dat een heel geel peloton van AVA`70-pupillen in actie komt. Maar ook alle andere kinderen van de basisscholen worden “uitgedaagd” om aan deze sportieve wedstrijd deel nemen, want je hoeft immers geen lid te zijn van AVA`70. Natuurlijk zijn ook de talenten van andere verenigingen welkom om aan de GTM-Loop mee te komen doen. Samen maken we er dan een prachtige wedstrijd van. Bij de Koningsloop op 26 april hebben we allemaal gezien hoe gaaf dit is!

Elke deelnemer die de wedstrijd uitloopt ontvangt bij de finish een fraaie medaille. Wesley Hüning wedstrijdsponsor van de `t Noorden Kidsrun heeft nog een extraatje in petto, want alle sportieve jonge talenten krijgen een tegoedbon voor een hele smakelijke traktatie. Een extra stimulans dus, om je op te geven voor de `t Noorden Kidsrun!  Geef je vandaag nog op en zorg dat je erbij bent op zaterdag 21 mei. Opgave is mogelijk via de site: www.gerardtebrokeloop.nl of www.ava70.nl

Michel Butter.

Na een noodgedwongen afwezigheid van 2 jaar is de Gerard Tebroke Memorialloop terug op de wedstrijdkalender. Op zaterdag 21 mei a.s. zal het centrum van Aalten omgetoverd tot een heuse hardlooparena met start en finish op de Markt. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en het beloofd weer een prachtig sportief evenement te worden.

Topveld

Het is de organisatie gelukt om een aantal Nederlandse topatleten aan de start te krijgen bij de Ducona 10 kilometerrun. Eén van de blikvangers is Michel Butter, die in zijn carrière al tal  van ereprijzen in de wacht sleepte, met als absoluut hoogtepunt de 6e plek in de marathon van New York in 2017. Een andere toppers is Björn Koreman, die onlangs in Rotterdam een ijzersterke tijd van 2:10 liep op de klassieke afstand. Ook Roy Hoornweg en Gert-Jan Wassink zullen bij de GTM-Loop gaan strijden om de winst. Naast dit viertal topatleten zullen ook diverse regionale klasbakken aan de start verschijnen, dus het beloofd bij voorbaat al een prachtige wedstrijd te worden.

Businessrun

Al jaren is de GUV-Businessrun een bijzonder populair onderdeel tijdens de GTM-Loop. Bedrijventeams en vriendenploegen strijden tijdens de wedstrijd over 5-kilometer door het centrum van Aalten om de winst. Elk team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 atleten, waarbij de tijden van trio snelste lopers bij elkaar opgeteld, de eindrangschikking bepalen. Elke editie wordt er een goed doel uitgekozen door de organisatie, waar een groot deel van het inschrijfgeld van de businessrun naar toe gaat. Dit jaar betreft het de stichting Diaconale Hulpverlening Aalten.

Sponsoring

De organisatie is ontzettend blij, dat inmiddels tal ven Aaltense- en regionale bedrijven en middenstanders een sponsortoezegging hebben gedaan op financieel of materieel gebied. Op deze wijze is het mogelijk om een sportief evenement als de GTM-Loop is Aalten te organiseren en de atleten veel faciliteiten te bieden.

Programma

Zoals altijd begint de GTM-Loop met een tweetal jeugdlopen. Om 16.30 uur zijn de jongste talenten aan de beurt voor hun wedstrijd van 1 kilometer door het centrum van Aalten. Een kwartier later staat de start gepland van de run voor de oudere jeugd, die het pittige rondje twee keer afleggen. Om 17.00 uur worden de leerlingen van Schaersvoorde weggeschoten voor hun wedstrijd over 3 kilometer, met o.a. een passage door café Leuven. De topatleten gaan om 18.00 uur op weg voor 10 kilometer op het selectieve parcours. Het ziet er naar uit dat de topatleten, maar zeker ook de regionale kanonnen vol gas gaan geven voor een uitstekende eindtijd. De zeer populaire 5 kilometerloop vormt vanaf 19.15 uur het sluitstuk van de 20e editie van de GTM-Loop.

Alle informatie over de Gerard Tebroke Memorialloop is te vinden op de site: www.gerardtebrokeloop.nl

5 kilometer lopen op zaterdag 16 en voor zondag 17 mei 20.00 uur.

Langzaam wordt de versoepeling van de maatregelen t.a.v. het coronavirus merkbaar. Echter, van het organiseren van wedstrijden is voorlopig nog geen sprake. Dat er wel behoefte aan is, bleek na de virtuele editie van de Koningsloop, waarbij in totaal ruim 100 pupillen, junioren en senioren in actie kwamen. Atleten uit de hele regio schreven zich in en er werd ook nog eens bijzonder hard gelopen. Ook kwamen er een aantal reacties binnen van deelnemers, die het prettig vonden om op een zelf gekozen tijdstip èn zonder wedstrijddruk te kunnen hardlopen. Daarom is besloten om ook een virtuele editie van de Gerard Tebroke Memorialloop te organiseren met 2 verschillende afstanden.


Wat is de bedoeling? 

* De GTM-Loop 2020 is een virtuele wedstrijd over een afstand van 5 kilometer.

* Je loopt tussen 16 mei 00.01 uur en 17 mei 20.00 uur op een door jezelf uitgekozen parcours een traject van minimaal 5 kilometer.

* Vervolgens stuur je het resultaat via Strava, Garmin of Tom-Tom naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Er zijn 4 klassementen: Heren, Dames, jongens t/m 15 jaar, meisjes t/m 15 jaar.

* Je hoeft voor deelname geen lid te zijn van AVA`70

Je mag gerust langer lopen, maar voor de wedstrijd gelden de eerste 5 kilometers van je duurloop. De organisatie stelt het op prijs, dat je ook een leuke actiefoto meestuurt van de omgeving waar je een poging hebt gedaan. Voor de winnaars van het klassement is een leuke prijs beschikbaar.

Aan de hand van de inzendingen wordt het klassement bepaald en bij twijfel is het laatste woord aan de organisatie. De deelname is voor eigen risico en de geldende Corona- maatregelen zijn van kracht. Inschrijving voor de virtuele GTM-Loop 2020 is vanaf heden mogelijk via de speciale button op de site: www.ava70.nl De organisatie daagt iedereen uit Aalten en verre omstreken uit, om aan deze activiteit deel te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Voor de jeugd tot en met 12 jaar van AVA`70 wordt een speciale run van 1 kilometer georganiseerd op de atletiekbaan. Dit gebeurt tijdens de reguliere training in de week van 18 tot en met 22 mei a.s. Voor de jeugd tot en met 12 jaar geldt de 1,5 meter afstand-regel immers niet en daarom is het mogelijk om dit onderdeel op de baan te doen.

Jij doet toch ook mee?

Woensdag 12 juni vindt de 4e editie van “DE GRACHTENLOOP” plaats in Bredevoort. Enkele belangrijke wetenswaardigheden over deze 1e Zomeravondloop 2019 in de serie van 3.

Organisatie: Atletiekvereniging AVA`70 i.s.m. Comité Bredevoorts Volksfeest.

Start- en finishlocatie: De start en finish van alle wedstrijdonderdelen vindt plaats aan de Kruittorenstraat 1, 7126 BN Bredevoort. (bij ’t Grachthuys)

Programma: 
19.00 uur: Start 1.1 kilometer (kinderen t/m 9 jaar), 1 ronde
19.20 uur: Start 2.2 kilometer (kinderen 10 t/m15 jaar), 2 ronden
19.45 uur: Start 5 kilometer,   1 ronde
19.45 uur: Start 10 kilometer, 2 ronden

Parcours: De wedstrijden bij de jeugd (1 en 2 kilometer) gaan door het centrum van Bredevoort.
Het parcours van de 5 en 10 kilometer gaat over verharde wegen en zandpaden en voert de deelnemers om de Slingeplas, via het buitengebied en de Gracht door het centrum van Bredevoort.

Kleedgelegenheid:

Er is een mogelijkheid van omkleden en douchen in de kleedkamers van
v.v. Bredevoort op 100 meter van de start.


Parkeergelegenheid:  Parkeren kan in de nabijheid van start en finish. Volg zo mogelijk de borden richting de Slingeplas en de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Inschrijving:  De voorinschrijving sluit op dinsdagavond 11 juni om 23.59 uur.

Op de wedstrijddag kan er vanaf 18.00 uur worden ingeschreven bij het wedstrijdsecretariaat, dat is gevestigd nabij start en finish in `t Grachthuys.  
Inschrijfgeld:

1 en 2 kilometer:   € 3,50
5 en 10 kilometer: € 5,00
Het inschrijfgeld dient betaald te worden bij het afhalen van het startnummer.