De dagen worden korter, de eikels vallen, de paden drassiger… we gaan weer lekker crossen. Op de zaterdagen 4, 11, 18 en 25 november a.s. organiseert AVA`70 wederom de populaire Boekeldercrosscompetitie. Gedurende 4 zaterdagen zullen honderden atleten en atletes uit Aalten en verre omgeving in actie komen tijdens dit evenement in het Aaltense buitengebied. Net als in de voorgaande jaren vindt ook dit jaar de start en finish plaats bij het Romienendal in Dale. De organisatie heeft in het fraaie buitengebied een prachtige, selectieve ronde uitgezet. De ongedwongen sfeer, een fraai start- en finish-arena en grote publieke belangstelling vormen de succesvolle ingrediënten van dit evenement, waar menigeen al reikhalzend naar uitkijkt.

Om 13.00 uur gaan de jongste talenten tot en met 9 jaar van start voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Het is een afwisselend parcours in de achtertuin van het Romienendal. Na een vlak begin, volgt er al snel een pittig stuk over het maisland, daarna een zandpad, een strook langs de sloot, terwijl er voor de finish nog wat kleine hindernissen zullen moeten worden genomen. Het talrijke publiek kan de lopers en loopsters goed volgen en zullen de dappere strijders ongetwijfeld met applaus begroeten. Hierna is het de beurt voor de kids tot en met 15 jaar, die dezelfde ronde afleggen, maar dan 2 maal en dit is een flinke kluif.

Tenslotte maken de Senioren hun opwachting en zij moeten een parcours met een lengte van 5 kilometer afleggen. Vanaf de start gaan de atleten en atletes  in een lint in de richting van de Aladnaweg en dan begint de wedstrijd pas echt. Langs sloten, over heuvels, via zandpaden en een klein stukje asfalt gaat het in de richting van de mogelijke scherprechter: de Robert Gesinkbult. Ook daarna blijft het parcours erg selectief tot aan de finish in de Romienendal-arena. De deelnemers kunnen kiezen om het rondje 1 of 2  keer af te leggen. De wedstrijd over 5 en 10 kilometer start om 13.30 uur en dat is een wijziging t.o.v. de vertrektijden in voorgaande edities. De run over 15 kilometer is geschrapt van het programma, mede vanwege de geringe belangstelling. 

Naast heel veel AVA-janen worden er ook verschillende regionale toppers aan de start verwacht. Het beloofd dus weer een prachtig sportevenement te worden. Voorinschrijving voor de Boekeldercrosscompetitie is vanaf heden mogelijk via de site : www.ava70.nl Maar ook op de wedstrijddag zelf kan er vanaf 12.00 uur worden ingeschreven, bij het Romienendal, Aladnaweg 3, 7122 RN Aalten. Bij de jeugd zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per afstand en daarnaast zijn er ook prijzen per leeftijdscategorie. Bij de Senioren zijn er geldprijzen per afstand. De prijzen worden bepaald aan de hand van het eindklassement. Om voor het eindklassement en een mooie herinnering in aanmerking te komen, moet er aan minimaal 3 wedstrijden worden deelgenomen.  

Informatie Boekeldercross wedstrijden:

Vier zaterdagen in november kun je mee doen aan de Boekeldercross competitie.
Je doet mee aan de competitie uitslag als je 3 keer gefinisht bent op de zelfde afstand.
Kun je maar 1 of 2 keer meedoen of loop je verschillende afstanden is dit geen enkel probleem.

De wedstrijden:

1km Jeugdcross start 13:00 uur.
2km Jeugdcross start 13:10 uur.
5km   start                  13:30 uur.
10km start                  13:30 uur.
De 15km afstand is komen te vervallen

Inschrijving:

De voorinschrijving telt evt. voor alle zaterdagen als je de zelfde afstand loopt ( u betaalt pas bij het afhalen van het startnummer)
Loop je een keer een andere afstand dan moet je wel opnieuw inschrijven voor die andere afstand.

Inschrijfgeld: per wedstrijddag ( Pin aanwezig)

1km en 2 km  inschrijfgeld  € 3,50  
5km en 10km  inschrijfgeld € 7,00 

Op zondag 9 oktober 2022 vindt de 7e Freundschafslauf plaats met onze Duitse loopvrienden van ASV Ellewick. Om 9.00 uur is de start van een ronde van 12 a 15 kilometer door de prachtige omgeving rond Aalten. Het tempo waarin gelopen wordt zal ongeveer 6.00 a 6.30 minuten per kilometer zijn, we vertrekken bij het clubgebouw van AVA'70. Het is de bedoeling dat we tot ongeveer halverwege samen lopen als groep. Je gaat dan verder met de snellere groep van Frank of een wat langzamere groep met Geert.

Aan deze training kunnen ook atleten mee doen die geen lid van AVA'70 zijn of hardlopers die eens een keer een iets langere afstand willen afleggen. Enkele mee fietsers zijn ook van harte welkom, de meeste stukken kun je goed fietsen. Peter Kroesen zorgt na de training voor een buffetje en atletiekvereniging AVA'70 zorgt voor een kop koffie of een drankje. Allen bij voorbaat hartelijk dank!!

Wil je ook aan deze training deelnemen, geef het dan even voor vrijdag 7 oktober a.s. per mail:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

𝐒𝐭𝐞𝐦 𝐧𝐮 𝐨𝐩 𝐀𝐕𝐀’𝟕𝟎 
Je kan nog t/m 24 oktober stemmen op onze mooie vereniging tijdens de Clubsupport-actie van de Rabobank.
Jerrel is om, nu jij nog! Surf naar Https://www.rabobank.nl/clubsupport,
Breng je stem uit op AVA’70 en zo helpen we samen onze vereniging nóg mooier te maken door een mooi geldbedrag binnen te halen.

Zaterdag 4, 11, 18 en 25 november a.s. organiseert AVA`70 wederom de jaarlijkse Boekeldercrosscompetitie. Gedurende 4 zaterdagen zullen honderden atleten en atletes uit Aalten en verre omgeving in actie komen tijdens deze traditionele reeks hardloopwedstrijden in het Aaltense buitengebied. Net als in 2016 is ook dit jaar de start en finish bij het Romienendal in Dale. De organisatie heeft hier een prachtige ronde uitgezet en de ongedwongen sfeer en grote publieke belangstelling vormen de succesvolle ingrediënten van dit evenement, waar menigeen al reikhalzend naar uitkijkt. 

Om 13.00 uur gaan de jongste talenten tot en met 9 jaar van start voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Het is een afwisselend parcours in de achtertuin van het Romienendal. Na een vlak begin, volgt er een zandpad, daarna een strook langs de sloot, terwijl er voor de finish nog wat kleine hindernissen zullen moeten worden genomen. Het talrijke publiek kan de lopers en loopsters goed volgen en zullen de dappere strijders ongetwijfeld met applaus begroeten. Hierna is het de beurt voor de kids tot en met 15 jaar, die dezelfde ronde afleggen, maar dan 2 maal en dit is een flinke kluif. 

Daarna maken de Senioren hun opwachting en zij moeten een parcours met een lengte van 5 kilometer afleggen. Vanaf de start gaan de atleten en atletes  in een lint in de richting van de Aladnaweg en dan begint de wedstrijd pas echt. Langs sloten, over heuvels, via zandpaden en een klein stukje asfalt gaat het in de richting van de mogelijke scherprechter: de Robert Gesinkbult. Ook daarna blijft het parcours erg selectief tot aan de finish in de Romienendal-arena. De deelnemers kunnen kiezen om het rondje 1, 2 of 3 keer af te leggen. De wedstrijd over 15 kilometer start om 13.45 uur, terwijl de deelnemers op de 5 en 10 kilometer om 14.10 uur van start gaan.   

De organisatie heeft na de eerste Boekeldercrosscompetitie op nieuwe bodem, uitvoerig geëvalueerd en met name op het gebied van de verkeersveiligheid wat aanpassingen gedaan. Naast heel veel AVAjanen worden er ook verschillende regionale toppers aan de start verwacht. Daarnaast is het de organisatie gelukt om een nationale- en zelfs een internationale bekendheid  te strikken. Het beloofd dus weer een prachtig sportevenement te worden.

AVA`70 beschikt sinds enige over een eigen tijdsregistratie en dat betekent dat er ook bij deze editie van de Boekeldercross met een chip zal worden gelopen. 

Voorinschrijving voor de Boekeldercrosscompetitie is vanaf heden mogelijk via de site : www.ava70.nl. Maar ook op de wedstrijddag zelf kan er vanaf 12.00 uur worden ingeschreven, in het Romienendal, Aladnaweg 3, 7122 DP Aalten.

De inschrijfkosten bij voorinschrijving bedragen voor de 1 en 2 kilometer € 2,50. De Senioren betalen € 4,00  per keer. Inschrijving op de wedstrijddag zelf kost 1 euro extra.

Bij de jeugd zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per afstand en daarnaast zijn er ook prijzen per leeftijdscategorie. Bij de Senioren zijn er geldprijzen per afstand. De prijzen worden bepaald aan de hand van het eindklassement.

Om voor het eindklassement en een mooie herinnering in aanmerking te komen, moet er aan minimaal 3 wedstrijden worden deelgenomen.  

Voor meer informatie en voorinschrijving: www.ava70.nl  

foto van Erwin Wamelink.

Ze staan weer voor de deur; de jaarlijkse clubkampioenschappen! Aankomende zaterdag is het zo ver. 's Ochtends is het de beurt aan de pupillen en vanaf 14:00 uur komen de junioren en senioren in actie! Doe allemaal mee!

De teller staat op 114 voorinschrijvingen, een prachtig aantal maar dit getal kan nog fiks omhoog. Vooral bij de senioren is er nog voldoende plaats 

Alle trainingen komen aanstaande zaterdag te vervallen.

Hier vind je alle informatie! https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/16492/


Zaterdag traint de Jeugd en de A, B, C groepen vanaf het Romienendal. 
De pupillen vertrekken om 10:00uur vanaf 't Roemienendal (junioren 11.15uur)
De A en B groep bijten de spits af om 9:00uur ( C groep 9:30uur) om elke millimeter van het parcours te verkennen.. Be there..

(Ben je geen lid van Ava70 en wil je ook mee op verkenning? dat kan om 9:00uur is het verzamelen voor een rustige duurloop over het parcours)  


 

Het familiefeest van het jaar. De jaarlijkse clubkampioenschappen komen eraan. We beginnen ’s morgens om 10.00uur met de jongste jeugd, de pupillen

Om 14.00uur zijn de junioren en senioren aan de beurt!
Kom gezellig naar de AVA’70 baan en neem je opa’s oma’s tantes, ooms, vriendjes en vriendinnetjes mee. Je moet je nog wel even opgeven bij Sien.

Je papa en mama mogen ook meedoen met het volwassenenprogramma maar ook met de estafette

Chronoloog : Inline afbeelding 2Aanvang:Pupillen   – 10.00 uur

Programma: 

  • Mini’s en pup C   – 40-vortex-ver--med.bal stoten-hurkhoog-meters.
  •  Pupillen B    - 40-vortex-ver-med.bal-hurkhoog-meters.
  • Pupillen A     - 60-vortex-ver-kogel-hoog-1000.
  • Athletic Champs estafette pupillen tegen ouders pupillen                     

Aanvang: junioren ABCD en senioren – 14.00 uur                    

 Programma:

  •  Junioren D     - 80-kogel-speer-ver-1000                                         
  • Junioren AB    - 100- discus-kogel-hoog-1500j
  • Junioren C     - 100-kogel-hoog-ver-1000
  • Heren/Vrouwen  - 100– kogel – ver-discus-1500

 We maken er een meest gezellige AVA-family dag van!!

Voor elke leeftijdscategorie is er een prijs voor de clubkampioen en na afloop ontvangt iedereen een leuke herinnering.
Uiteraard is deze dag de kantine ook geopend.

Het zou fijn zijn als ouders deze dag even mee willen helpen bij de verschillende onderdelen
 

Dit wil je niet missen dus geef je snel op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Zaterdag 23 januari gaan we voor een heuveltraining naar het altijd mooie Lochem.
Eens kijken of het na ons herfstbezoek nog zo mooi is..

De moeite waard om dus te komen, vertrek is om 13.00 uur vanaf het AVA clubgebouw.Het duurt nog wel 176 dagen maar het Marathon virus verspreid zich als een lopend vuurtje. In alle loopgroepen wordt er over gesproken, Doe jij ook mee, Heb jij al ingescheven, Kan ik het wel enz.  Het blijft het ultieme in de hardloopsport de "Marathon" 
Schrijf je nu in als je er op 10 april in Rotterdam bij wilt zijn. Het zou mooi zijn dat we met een grote groep lopers en volgers kunnen afreizen. In dec pakken we de schema's er bij en gaan trainen om dit doel te bereiken. 
Schrijf je in oktober in daarna wordt het elke maand 7 euro duurder. Dit jaar kun je evt.voor 5 euro extra je startnummer weer inleveren mocht je een blessure krijgen of inzien dat het niet je ding is:)