DE 5KM afstand, Ladies en Mens Run

Op zaterdag 1 juni a.s. vindt in Aalten de 13e editie plaats van de Gerard Tebroke Memorialloop. Het hardloopevenement trekt honderden atleten en atletes naar het dorp, die kunnen rekenen op de aanmoedigingen van het talrijke publiek. Evenals vorig jaar vindt de start en finish plaats op de sfeervol ingerichte Markt in het centrum.

De 5 kilometerloop blijkt een zeer populaire afstand te zijn en de organisatie verwacht dan ook dat bij dit onderdeel het grootste deelnemersveld aan de start zal verschijnen. Bij de Gerard Tebroke Memorialloop is er zowel een Heren- als ook een Dameswedstrijd en dit bleek vorig jaar een groot succes te zijn..

 5 KILOMETER-RUN: RAZEND POPULAIR BIJ HEREN EN DAMES  

Om 19.20 uur zal het startschot vallen voor de G.U.V.-Run, de wedstrijd over 5 kilometer voor de mannen. Het parcours kent een lengte van 1 kilometer en moet dus 5 keer afgelegd worden. Vanaf de start op de Markt gaat het via klinkerwegen door het dorp, waarbij het venijn in het slotgedeelte zit. Absoluut hoogtepunt is voor menig loper telkens de passage dwars door café Leuven, waarbij de muziek en het enthousiasme van het publiek voor een extra stoot adrenaline zorgt. Eenmaal buiten, moet er nog een stuk vals plat worden afgelegd, voordat de finishlijn wordt bereikt.  

Vorig jaar beleefde de GTM-loop de primeur met de eerste editie van de Intratuin LadiesRun en het bleek een voltreffer te zijn. Een kleine 100 Dames verschenen aan de start en natuurlijk hoopt de organisatie dat dit aantal dit jaar zal worden overtroffen. Het hardlopen is met name bij Dames een enorme populaire sport geworden en de wedstrijden mogen zich verheugen in een steeds grotere deelname van atletes. 

De warming-up is ook dit jaar in handen van Magali Tiemersma. De Jazz- en Zumba danslerares van Athos is een kanjer op haar vakgebied en reist binnenkort zelfs af naar Miami om ook daar haar klasse te tonen. Om de spieren goed op te warmen zal Magali met opzwepende muziek de Dames klaarstomen voor de wedstrijd.

Het parcours is gelijk aan dat van de Heren, dus ook dit gezelschap draaft 5 keer door café Leuven, een belevenis volgens velen die ook vorig jaar van de partij waren. Aan aanmoedigingen zal het de deelneemsters in ieder geval niet ontbreken en mocht dit toevallig wel het geval zijn, dan staat op de Markt de enthousiaste speaker Henk Borgmeijer altijd nog klaar om elke atlete te vertellen hoe geweldig ze presteert, hoe mooi ze er uitziet, of hoe stijlvol er wordt bewogen.

De start van het loopspektakel voor de Dames staat gepland om 20.13 uur en de aanmoedigingen gaan door, totdat de laatste Dame de finishlijn is gepasseerd! 

Natuurlijk hoopt de organisatie ook dat heel veel regionale, maar zeker ook Aaltense atleten en atletes de schroom van zich afgooien en de uitdaging aangaan om voor het thuispubliek een prestatie van formaat neer te zetten. Want dat doe je, wanneer je deelneemt aan de 5 kilometerrun.

De voorinschrijving sluit op 29 mei a.s. om 23.59 uur. Na inschrijving  is mogelijk op vrijdagavond 31 mei a.s. in café Leuven  en op zaterdag 1 juni in het Gemeentehuis in Aalten, waar het wedstrijdsecretariaat is gevestigd.

Inschrijven kan nog tot 29 mei 23:59 uur