De zomer is nog in volle gang en de meeste hardlopers hebben de hardloopschoenen tijdelijk in de schoenenkast opgeborgen. Dit geldt niet voor drie jeugdleden van Ava’70. In Utrecht stonden zij afgelopen vrijdag aan de start van een goed bezette baanwedstrijd.

C-junior Stan Prinsen kwam in actie op de 1500 meter. Op deze afstand was het looptalent uit Varsseveld dit seizoen al razendsnel. Hij dook aan het begin van het baanseizoen al onder de 4.40 minuten. Na een welverdiende vakantie ging het in Utrecht iets minders snel. Hij klokte een tijd van 4.50.21 minuten.

De gebroeders Mark en Tim te Brake liepen in de late uurtjes de 3000 meter. Het programma liep zo uit dat Mark pas om 23:00 uur aan zijn race kon beginnen. Tim begon zelfs nog later. Mark wil in het tweede deel van het baanseizoen de bittere  nasmaak van het Nederlands kampioenschap wegspoelen. Op dit kampioenschap kwam hij mede door veel blessures niet tot een goede prestatie op de 5000 meter. In Utrecht herpakte hij zich goed. Hij kwam tot een hele mooie tijd van 9.01.95 minuten. Hij bleef met deze tijd niet ver van zijn PR verwijderd. In tegenstelling tot Mark draait zijn jongere broer Tim wel een heel goed seizoen. Al menig persoonlijk record werd dit seizoen aangescherpt. In de domstad  ging de 15-jarige atleetvoor een tijd onder de 12 minuten. Tot grote verbazing, vooral van zich zelf, kwam hij over de eindstreep na 11.17.28 minuten. Dit is een geweldige verbetering van zijn oude toptijd. 

Voor alle drie atleten ligt er nog een mooi naseizoen in het verschiet.