Afgelopen dinsdag vond de Zomeravondloop plaats en de wedstrijd deed haar naam alle eer aan. De mussen vielen bijkans van de hitte uit de dakgoot en terwijl de ene helft vakantie vierde, lag de andere helft aan het water, zat in de kelder, maar was in ieder geval op zoek naar verkoeling.

Ondanks de tropische temperaturen van boven de dertig graden, verschenen er toch nog 142 lopers en loopsters aan de start en we hebben het dan natuurlijk wel over een ijzersterke categorie sportmensen.

Om 19.00 uur ging het veld talenten van start voor hun run over een kilometer. Bij de meisjes kleurde het podium al direct volledig geel. Met een sterke tijd van 4,16 minuten was Noa Luimes de sterkste, op korte afstand gevolgd door haar clubgenotes Marit Klein Bussink en Lotte Klein Nibbelink, die respectievelijk 2e en 3e werden. Bij de jongens die dezelfde afstand liepen, was Tijn Baumann favoriet en hij maakte die rol helemaal waar. In een supersnelle tijd van 3,38 minuten was het loopwondertje uit Driel al weer bij de meet. AZSV`er Jelte Oonk maakte een sportief uitstapje want de voetballer bleek met een tweede plek ook nog eens een verdienstelijk loper te zijn. Bram Berkelder pakte een mooie derde plaats, net als bij de Walfortloop.

Om 19.15 uur ging een zeer selectieve groep jeugdlopers en loopsters op weg voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Een pittige beproeving natuurlijk, met aan het slot nog een klimmetje in de fietstunnel. AVA`70-talent was bij de meisjes de snelste en kwam over de finish in een tijd van 8,23 minuten. Ook bij de jongens werd zeer snel gelopen en greep Björn Rossel net naast de hoofdprijs, al mocht hij met een tweede plaats ook zeer tevreden zijn. Dit gold ook voor Mick Wagener, die als derde onder het finishdoek doorliep. Bij de dames liep de sterk lopende Linde Klein Nibbelink uit Bredevoort als eerste over de meet.

De deelnemers aan de langere afstanden stonden om 19.45 uur klaar voor vertrek en op het programma stond de 6 of 10 kilometer. Later bleek dat er ook een 5,5 kilometerwedstrijd gelopen is door de verschillende deelnemers.
Na het startschot ging het pak atleten en atletes het prachtige buitengebied in met passages langs kasteel Walfort en het prachtige boerderijtje Eskes. Of de deelnemers hier oog voor hadden is de vraag, want de hitte zorgde voor een ware slijtageslag. AVA`70-atleet Björn Demkes had de cadans in zijn race over 6 kilometer al snel te pakken en hield de juiste koers. Iets wat bij een groep andere lopers niet helemaal lukte, want door een gemiste afslag waren ze 500 meter te snel terug bij de finish. Demkes bereikte met een uitstekende tijd van 21,29 minuten de meet en werd daarmee overtuigend winnaar. Romy van Rijs van de organiserende vereniging had vooraf toch wel wat zorgen over de hitte, maar niettemin  hield de juniore prima stand en finishte als derde.

Martijn Groot Wassink uit Dinxperlo heeft de voetbalschoenen ingeruild voor een paar hardloopkicks en hij blijkt hiermee zeer goed uit de voeten te kunnen. In een strak tempo liep hij de 10 kilometer en kwam als eerste weer bij de finish. Gerrit Dijkslag van AVA`70 had er net een hoogtestage in de Alpen op zitten en dit leverde hem een vijfde stek op.  Bij de Dames was Marriet te Bokkel de sterkste. De atlete uit Hengelo had een kleine voorsprong op de nummer twee in de wedstrijd, Sandra Wassink. AVA`70-troef Tracy Jewell  belandde net naast het podium met een vierde plaats.

Ondanks de warmte en het missen van een afslag door een aantal lopers, kende de wedstrijd een prima verloop en sterke winnaars en winnaressen. In feite verdienen alle deelnemers een enorm compliment, want de omstandigheden om een sportprestatie neer te zetten waren loodzwaar. Naast de medaille en het applaus was er voor de atleten en atletes onderweg, maar ook bij de finish water, heel veel water beschikbaar. Van deze gratis service werd dankbaar gebruik gemaakt.

Op dinsdag 20 augustus a.s. wordt de serie Zomeravondlopen afgesloten met de Twee Bruggenloop. Informatie over deze wedstrijd en de mogelijkheid tot voorinschrijving houd de Ava70 site in de gaten.