“ SURVIVAL OF THE FITTEST”

 

Het past eigenlijk helemaal niet bij AVA`70 om een atletiekfeestje te organiseren en daarbij mensen van andere verenigingen niet te laten deelnemen. Toch is dit 1 keer per jaar wel de realiteit, namelijk bij de clubkampioenschappen.

Zaterdag 7 oktober vond dit jaarlijks terugkerende evenement plaats op de thuisbasis. Voor alle atleten, van jonge pupillen tot oudere senioren stond er een heuse meerkamp op het programma en zijn er maar liefst 18 prestigieuze titels te verdelen.

De ochtend is speciaal gereserveerd voor de pupillen en al ver voor aanvang stroomde het clubhuis van AVA`70 lekker vol. Duidelijk was gelijk dat de jongste talenten er veel zin in hadden. Heel veel ouders waren ook aanwezig en niet alleen om naar de prestaties van de kids te kijken. Het is een prachtige traditie, dat zij op deze zaterdag de organisatie assisteren bij de diverse onderdelen. Afstanden meten, tijden noteren, kinderen stimuleren en meer van dit soort belangrijke en waardevolle werkzaamheden. Om exact 10.00 uur klonk het startsignaal en ging de meerkamp van start. Onderdelen die op het programma stonden, waren o.a. de sprint, vortex werpen, medicinbal stoten, hurk-hoog en meters maken. De kinderen zijn met alle disciplines goed bekend en maakten er een prachtige strijd van. De omstandigheden van het weer, maakten het er bepaald niet gemakkelijker op. De frisse temperatuur en de miezerige regen werkten echter bepaald niet remmend. Sterker nog, de pupillen deden nog eens extra hun best om hun ouders en begeleiders te laten zien, dat ze bepaald geen watjes zijn. Na de uitstekende inzet en prestaties was er natuurlijk na afloop een gezellige sfeer in het clubhuis, terwijl alle uitslagen werden ingevoerd en verwerkt.

Gelukkig kon de prijsuitreiking buiten plaatsvinden en werden de volgende clubkampioenen gehuldigd:

Pupillen Mini jongens: Jelle Icking

Pupillen Mini meisjes: Laura Wisselink

Pupillen C jongens: Lars Meinen

Pupillen C meisjes: Madelief Erkelens

Pupillen B jongens: Sil Kreykamp

Pupillen B meisjes: Sam Hoftijzer

Pupillen A jongens: Jop Hoftijzer

Pupillen A meisjes: Lidewij Lensink

Ook de nummers 2 en 3 per leeftijdscategorie ontvingen een mooie medaille. Omdat alle deelnemers eigenlijk een prachtige prestatie hadden ingeleverd en ongelooflijk goed hun best hadden gedaan, was er voor iedereen een mooie medaille.

Na de lunch was het de beurt aan de Junioren en Senioren voor hun meerkamp. De oudere jeugd is wel gewend om de verschillende technische onderdelen af te werken, maar bij de Senioren is dit een heel ander verhaal. Hardlopen kunnen ze allemaal uitstekend, maar als er verspringen, kogelstoten en speerwerpen op het programma staat, vallen er opvallend veel af. Op de startlijst bij de Heren stonden slechts 7 deelnemers, maar dit bleken wel stuk voor stuk echte klasbakken te zijn, ieder met een geheel eigen verhaal en achtergrond. De Dames schitterden massaal door afwezigheid en hadden collectief een ATV-dag opgenomen. De thuisblijvers hadden ontzettend pech niet op het complex aanwezig te zijn, want er werden prachtige prestaties geleverd. Er werd gestreden voor elke seconde en de punten die hieraan vast zitten. Een heroïsche strijd werd er geleverd in de afsluitende loopafstand, waarbij de neergutsende regen een enorme aanslag op de spieren betekende voor de atleten. In het clubhuis werden de dappere meerkampers gehuldigd en door het publiek getrakteerd op een klaterend applaus. De volgende kampioenen hadden een gouden score en werden clubkampioen:

Junioren D meisjes: Annelot Posthumus

Junioren D jongens: Twan Meinen

Junioren C meisjes: Elisanne Buunk

Junioren C jongens: Diederik Lensink

Junioren B meisjes: Linde Klein Nibbelink

Junioren B jongens: Mees Prinsen

Junioren A meisjes: Marijke Esselink

Junioren A jongens: Mick Wagener

Senioren heren: Gertjan Bentert

Een kleine trofee en een groot applaus was er ook nog voor Rudi Meinen, want hij werd gehuldigd vanwege het feit dat hij veruit de snelste atletiekvoorzitter van Nederland is.

 

AVA`70 heeft een prachtig clubkampioenschap 2017 achter de rug met maar liefst 17 ijzersterke kampioenen, die maar liefst een jaar kunnen genieten van deze eervolle titel!

Nathan Posthumus heeft de dag mooi gefotografeerd ondanks het slechte weer..  Klik hier