Records zijn er om gebroken te worden en Kerstbomeregelneef Gerben Duenk, twijfelde er geen moment aan, dat het op 12 januari jl. zou gaan gebeuren. Op deze zaterdag vond immers de inzameling van de kerstbomen plaats in de kern van Aalten. Omdat AVA`70 ook het centrum van Bredevoort had toegewezen gekregen, lag een nieuw inzamelingsrecord wel erg voor de hand. Maar het moet natuurlijk nog wel even gebeuren. Ruim voor het afgesproken tijdstip van 09.15 uur, was het al een gezellige drukte in het clubhuis van AVA`70. Een groot peloton van enthousiaste jonge en wat oudere bomenrapers had zich aangemeld voor de klus om de centra van Aalten en Bredevoort kerstboomvrij te maken. Na het eerste koffiemomentje van de dag nam chef Duenk het woord om te spelregels nog even weer te geven. Echter, de ervaring is inmiddels zo groot, dat er weinig nieuws was. Of toch? Voor het eerst was het vestingstadje “ingelijfd” en een duo ervaren rotten hadden een skitterend plan van aanpak uitgewerkt, om ook in Bredevoort de klus te gaan klaren. Uiteraard was er vlak voor vertrek een mooi persmoment en konden de paparazzi hun werk naar behoren doen. De 14 ploegen maakten zich klaar om de te gaan razen en met de route aan boord, ging het gezelschap in colonne op pad. Ladingen vol kerstbomen werden afgeleverd bij de firma Aalbers en niet zelden leidde dit tot een kleine filevorming. Nadat de aanhangers waren geledigd, werd er keurig een bezoek gebracht aan “Jos de Boss”, om de aantallen door te geven.

Ook het tweede rondje door de wijken, speciaal in het leven geroepen voor de langslapers, leverde nog voldoende exemplaren op. Ook de opruimwerkzaamheden in het altijd gezellige Bredevoort verliepen vrijwel vlekkeloos. Net na de middag bleek het meeste sjouwwerk gedaan en kon de eerste balans worden opgemaakt. Maar niet voordat in het clubhuis kon worden genoten van de overheerlijke lunch, bestaande uit soep, broodjes, koffie en chocomelk. Het cateringteam, bestaande uit Rolien Bosman en Veronique Schulingkamp had alle registers losgetrokken om het hongerige peloton sjouwers met een volle maag naar huis te laten gaan. Gerben Duenk nam intussen nog een keer contact op met het kerstboomverzamelpunt, waar de directeur ter plaatse wist te melden, dat AVA`70 het oude record had verpulverd en had gebracht op 1608 verzamelde kerstbomen. Omdat de gemeente Aalten had besloten dat de opbrengst per boom best iets omhoog kon, levert de inzameling  de club maar liefst 1200 euro op. Een gedeelte van de opbrengst zal worden geschonken aan de jeugdkampen van de T- en F-selectie en team Happy Code. Daarnaast zal het restant worden gestort in de jubileumpot, want AVA`70 bestaat in 2020 immers 50 jaar.

De organisatie bedankt allereerst natuurlijk het peloton AVA`70-leden voor de geweldige bijdrage bij het razen van de kerstbomen. De sfeer was uitstekend en de prima samenwerking heeft er mede voor gezorgd dat de klus snel was geklaard. Dan natuurlijk ook nog een woord van dank voor de uitstekende catering van de dag. De koffie, thee, soep en broodjes vormden de juiste doping voor het leveren van de topprestatie.

Last but not least een woord van dank aan de ruim 1600 sponsors, die hun kerstboom schonken aan AVA`70 en daarmee een hele mooie bijdrage leverden aan onze clubkas!

De Twee Bruggenloop

                                     
 
                                                                                                                                                           
 

Hoofdsponsor AVA'70

 
 
 

Zoeken