Natuurlijk was AVA`70 weer uitstekend vertegenwoordigt bij de Zwarte Cross, editie 2018. Veel clubgenoten struinden dagenlang over het terrein, op zoek naar muziek en vertier. Vanwege het hoge stofgehalte bleek het regelmatig spoelen van de keel bijna de eerste levensbehoefte, maar ook daar bleek men geen moeite mee te hebben.

Net zoals in voorgaande jaren was er besloten ook vrijwilligerswerk te gaan verrichten en daar waren tante Rikie en co. maar wat blij mee. Coördinator, Mariska van den Berg had net als in het verleden de touwtjes meer dan uitstekend in handen en kon maar liefst 60 AVA-knasterds aanmelden. Het mooie is, dat het hier niet alleen gaat om eigen leden, maar ook kennissen en andere sympathisanten, die graag een steentje bij willen dragen. De organisatie is inmiddels al uitstekend op de hoogte van de grootse talenten van de geelhemden, dit jaar voorzien van een fraaie en herkenbare clubcap. De organisatie zette hoog in  en er werd een gevarieerd aanbod aan werkzaamheden aangeboden met een hoge graad aan verantwoordelijkheden. Zo waren er clubhelden op donderdag al actief bij de aanmelding op de camping en het rennerskwartier. 

Vrijdagmorgen ging een ploeg  op pad met koffietanks en begaf zich tussen de gasten in tenten, sleurhutten en ander onderkomen. Uiteraard moest er ook uit een ander vaatje getapt worden en dit gebeurde in de diverse bars. Het bleek in veel gevallen een pittige duurloop te worden, want de drank was bij tijd en wijlen niet aan te slepen. De werkzaamheden leverden veel zweetdruppels op, maar ook smeuïge verhalen en anekdotes. De tomeloze inzet van het peloton AVA-janen leverde de club het fantastische bedrag op van ruim € 2000,00. Het geld zal worden gereserveerd voor de verdere uitbreiding op onze accommodatie, waarover de komende maanden meer bekend zal worden.

Alle AVA`70-vrijwilligers… bedankt voor jullie bijdrage en hopelijk zijn jullie ook bij de volgend editie van de Zwarte Cross weer van de partij: 11, 12, 13 en 14 juli 2019.