Wat is er mooier dan de zomervakantie afsluiten met een vakantieweekendje naar Texel met je loopmaatjes van AVA`70? Na een uitgebreide voorbereiding was het vorige week dan eindelijk zover... Een bus vol met 60 laaiend enthousiaste C- en D-junioren (12-15 jaar) en begeleiders vertrok op vrijdagochtend met de bus en een volgauto richting het grootste Waddeneiland. Het programma bestond uit de verschillende activiteiten en natuurlijk was er ook ruimte om lekker met elkaar te chillen.

De eerste stop werd gemaakt in Den Helder, waar het Marine-museum werd bezocht. Een beetje cultuursnuiven in de vakantieperiode is natuurlijk nooit verkeerd en je steekt er altijd wat vanop, zo de organisatie dacht.

Na de korte oversteek komt het Aaltense gezelschap op Texel aan en zet de bus koers richting kampeerboerderij Jonkersbergen, waar het weekend zal worden doorgebracht. Na het inkwartieren was er even een uurtje tijd om te chillen en dat wisten de jonge atleten zeker te waarderen. `s Avonds toerde de club naar Paal 17, om hier lekker van het strand te genieten, ook al was er een flinke bui opkomst, die ze ook gevoeld hebben.

Na een korte nachtrust stond er op zaterdagochtend een trainingsloopje van ruim 8 kilometer door het prachtige duingebied op het programma. Bij de terugkeer werd er een lekker ontbijt naar binnen gewerkt en dit werd gevolgd door een wandeltocht door De Slufter. Dit is een uniek natuurgebied met watertjes, heide en grassen. De sokken en schoenen droog houden lukte maar weinigen, de pret vergoede echter alles. Hierna was er nog een uurtje tijd om door Den Burg te struinen. `s Avonds stond er een bijzonder gezellige barbecue op het programma. De sfeer werd nog vergroot door het pas opgerichte AVA`70-koor, dat gespecialiseerd is in het zingen van Nederlandstalige hits.

Na het vroege ontbijt op zondagmorgen vertrok de bus al bijtijds naar het strand, waar het hele gezelschap meedeed aan een lokale hardloopwedstrijd. Het peloton deelnemers kleurde voor de helft geel en uiteraard werden er diverse podiumplekken binnengesleept. Omdat ook de verloting nog de verschillende prijzen opleverde, was de sfeer bij de terugrit optimaal. Na de welverdiende lunch gingen de jonge AVA-jongeren opnieuw naar ‘Paal 17’, waar een 19-meterlange vinvis aangespoeld was. Het dode dier was reusachtig groot en stonk geweldig, maar het was wel bijzonder om daar bij aanwezig te zijn. Nog een uurtje werd er rondgelopen op het prachtig, mooie en brede strand van De Cocksdorp alvorens het peloton weer met de bus naar huis vertrok.

Alle jeugdleden hebben een geweldig weekend op Texel achter de rug. De samenwerking tussen de junioren was buitengewoon en er zijn samen bijzonder leuke activiteiten ondernomen.

De reis naar Texel zal volgend jaar zeker een vervolg kijken, daar waren allen het helemaal over eens!

 

Foto's Van Nathan Posthumus

Film van Joppe Roos