Een stedenwedstrijd organiseren voor junioren in een dorp… kan dat?

Zaterdag 24 juni jl. werd het bewijs bij AVA`70 geleverd, dat dit zeker mogelijk is. Een kleine 200 C- en D-junioren namen afgelopen weekend deel aan de 3e Stedenwedstrijd van het seizoen. 

Argo (Doetinchem), AV Pallas`67 (Wageningen), Archeus (Winterswijk), AV`34 (Apeldoorn), AV Hanzesport (Zutphen), Ciko`66 (Arnhem) en uiteraard thuisclub AVA`70 hadden atleten aangemeld voor deze sportieve strijd.

Naast de loopnummers sprint, middenafstand en een estafette, stonden er ook de technische onderdelen hoogspringen, verspringen, discus werpen, kogelstoten en speerwerpen op het programma.

Exact om 11.00 uur werd er begonnen met de verschillende wedstrijdonderdelen en overal op de baan was er volop activiteit en spoot de energie er werkelijk vanaf. Uiteraard werden de prestaties beoordeeld door de verschillende juryleden, die een bijzonder drukke dag voor de kiezen kregen. Het publiek kreeg prachtige prestaties te zien, want de Junioren lieten zich van hun allerbeste kant zien. Het was de laatste krachtmeting voor de zomervakantie, dus moesten er punten gepakt worden voor de algehele rangschikking.

Na de lunchpauze volgde het tweede gedeelte van het programma en deden de Junioren er alles aan, om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. 

Bij AVA`70 waren alle registers losgetrokken om de 3e Stedenwedstrijd tot een geslaagde happening te maken en dat is meer dan uitstekend gelukt. Deelnemers en begeleiders waren na afloop zeer content met de organisatie en een pluim voor alle vrijwilligers, die het evenement voor de Junioren bij AVA`70 tot een groot succes hebben gemaakt, is dan ook zeker verdiend!