Zaterdag 23 januari is AVA met 90 jeugdleden, een batterij auto’s, 7 jeugdtrainers en 3 gevulde kratten eten en drinken op weg gegaan naar ‘de Schans’, het crosscircuit in

Lichtenvoorde. Wat een blubberige spektakelmorgen was het weer!

Eenmaal aangekomen werd alles en iedereen uitgeladen, werd er een rondje gelopen om het parcours te verkennen en werd er door Jeugdvrijwilliger van het jaar 2015, Gertjan Bentert, een groepsfoto gemaakt! De groepen werden opgesplitst, en iedereen ging een kant op. 

Door de vochtigheid was alles natuurlijk nat en modderig. Als je áchter de Schans wat verder het bos inliep, kwam je bij een grote plas en door de vochtigheid en de kou van de afgelopen nacht was het water van de plas verandert in ijs. Zo eigenwijs als wij (Michiel, Nathan en Joppe) waren, gingen we op en over het ijs wandelen. Alles is goed afgelopen, niemand pijn en zelfs niemand nat. De tijd drong een beetje aan en het werd tijd om terug te gaan. Toen we bij het verzamelpunt kwamen, was het na 15 min kou vatten, tijd voor de traditionele estafette. Iedereen verdeeld, parcours uitgezet, maar de traditionele race werd 26 seconden voor de start afgelast vanwege de kou en nattigheid bij iedereen. Alle 90 jeugdleden en alle trainers renden als een zwerm bijen naar het eten en drinken.  Er werd chocolademelk geschonken, yogi en voor de liefhebbers koffie. Ook was net als vorig jaar het fruit van “Eric’s Groente en Fruit” weer aanwezig. Na het fruit en het drinken werd het tijd voor de medaille uitreiking van de Athletic Champs en de Stedenwedstrijden. Toen dat klaar was, was het tijd om alles in te pakken, in de auto te springen en op te warmen voor de airco in de auto. Op naar de warme douche thuis!!! 

Zo zag de ochtend eruit voor 90 jeugdleden en 7 jeugdtrainers!
Ik vond het erg gezellig, dus tot de volgende keer! 

Joppe Roos