Foto: Henk-Jan Graven

Zaterdag vond op de atletiekaccommodatie van AVA`70 de eerste wedstrijd van Atletics Champs plaats. Het doel van het evenement is, om pupillen van verschillende verenigingen spelenderwijs kennis te laten maken met de diverse onderdelen van de atletiek. Het plezier staat bij deze meerkamp voorop en die opzet is volledig geslaagd.

Een kleine 60 vrijwilligers stonden zaterdag klaar om de ruim 160 deelnemers van de verenigingen Archeus (Winterswijk), Atletico `73 (Gendringen), Climax (Ede), Daventria (Deventer) en uiteraard AVA`70 een prachtige atletiekdag te bezorgen. De teams komen tegen elkaar uit in diverse spelvormen en kunnen daarmee punten verdienen. Sprinten, de estafette, hordenlopen en kogelstoten zijn bekende atletiekonderdelen, maar er zijn ook alternatieve onderdelen zoals polstokverspringen, hurkhoog, slingeren en vortexwerpen. De meerkamp wordt traditioneel afgesloten met een wedstrijd “meters maken”, waarbij het de bedoeling is dat de kinderen in een bepaalde tijd zover mogelijk proberen te rennen. Het talrijke publiek zag dat de kinderen enorm hun best deden om een zo goed mogelijke prestatie te leveren en zagen vooral dat ze erg veel plezier hadden bij de verschillende onderdelen. De prestaties werden beloond met het nodige applaus en terwijl de kids zich in het zweet werkten, genoten de ouders langs de kant van de sportactiviteiten en het zonnetje, dat de feestvreugde verder vergrootte. Na het laatste onderdeel, ging de jury aan het werk om alle uitslagen te verwerken en de punten te verrekenen.
Terwijl de trotse voorzitter Dave Posthumus alle kinderen bedankte voor hun geweldige inzet en de vrijwilligers bedankte voor de samenwerking, was het wachten op de einduitslag. Oud-varssevelder Gert-Jan Wassink, die vorige week een uitstekend debuut maakte op de marathon en de 3e plek veroverde op het Nederlands kampioenschap, was als gastlid van AVA`70 gestrikt om de prijsuitreiking te verrichten. Het was even wachten op de sympathieke atleet, maar dit verhoogde de spanning alleen maar bij de kinderen, die rustig op de grond zaten en wachten op de dingen die komen gingen.

Gelijk bij zijn aankomst begon Wassink met de opmerking, dat feitelijk alle deelnemers winnaars zijn, want als je zoveel plezier aan je sport beleeft is het doel eigenlijk al bereikt.

Henk-Jan Graven heeft van deze mooie dag veel foto's gemaakt.
Bekijk u ze Hier!

Prijzen waren er voor de teams die de meeste punten hadden gescoord:

Pupillen A:

1e prijs: Climax Ede (team 8, 1997 punten)
2e prijs: Climax Ede (team 7, 1867 punten)
3e prijs: AVA`70 Aalten (team 5, 1848 punten)
 
Pupillen B:

1e prijs: Daventria Deventer (team 21, 2062 punten)
2e Prijs: AVA`70 Aalten ( team 23, 1877 punten)
3e Prijs: AVA`70 Aalten ( team 22, 1776 punten) 

Pupillen C:

1e prijs: Climax Ede (team 13, 1869 punten)
2e prijs: AVA`70 Aalten (team 18, 1820 punten)
3e prijs: Archeus Winterswijk (team 14, 1763 punten) 

Alle uitslagen vind u hier!

De organisatie van AVA`70 kijkt met grote tevredenheid terug op deze editie van Athletics Champs, die in alle opzichten bijzonder geslaagd  genoemd kan worden!