Het was zondagochtend. Heel vroeg. Aalten sliep nog. Bij de AVA’70 basis was echter wat gerommel waarneembaar. Een auto, nog een auto en nog één. Kinderen werden ingeladen en alsof er niks gebeurd was…. Niemand had iets door. 

Een half uur later, verderop in het mooie Montferland, Beek om precies te zijn, was het eveneens donker. Een snijdende wind met heuse wintervlokken was het decor. Het was er rustig. Geen activiteit te bekennen. Of toch?..... Daar kwamen 3 auto’s aanrijden met gedimde lichten. 1, 2, 3, 4, 5, 6 …. Huh?  13?  Ogenschijnlijk jong volk werd daar op de parkeerplaats gedropt. Een paar lange types erbij… (ook ogenschijnlijk jong volk  ;)  dirigeerde ze richting een ouwe kroeg.

Dichterbij gekomen was goed waarneembaar dat deze 13 verspieders de laatste instructies kregen. Er werd wat op elkaar ingepraat en ingeprikt met een soort speld. 
De verspieders slopen naar buiten het donkere bos in. Ze liepen in draf-tempo wat door het bos heen en weer. De omgeving werd goed geobserveerd.
En toen vanuit het niets werden de blauwe (Boekelder Betonboren) kleren uitgetrokken en verschenen er fel gele Adidas shirtjes. Dit waren echte verspieders. Zo doe je dat. Ze waren er klaar voor. Een startschot en weg waren ze. Zo snel ze opdoken, zo snel waren ze ook weer verdwenen. Het donkere bos in. 

En bij het ochtendgloren verrezen de verspieders. Één voor één kwamen ze binnen. 

Linde, Tim, Björn, Lenn, Nathan, Annelot, Lotte, Wessel, Flore, Silke, Bram, Thom en Thijn hebben de klus geklaard. Met prachtige resultaten. De basis is gelegd. AVA’70 staat goed in de ranking. En daar was het deze verspieders om te doen. Het fundament leggen, de weg vrij maken voor een nog veel groter leger. Dat hoeven geen verspieders meer te zijn. De Bosloop in Beek is komende 2 zondagen klaar voor een groot geel leger die het werk afmaakt.

 Uitslagen

Eric de Kiekjesdief heeft weer prachtige foto's gemaakt in Beek!
 junioren - deel 1    junioren - deel 2 
5 kilometer    10 kilometer