“VEEL PLUSSEN, APPLAUS EN ZELFS BIER…”
 

Dat de jaarvergadering bij een vereniging bepaald geen saaie bedoening hoeft te zijn, bleek donderdag 26 maart jl. bij AVA`70 maar weer eens. De gezelligste atletiekvereniging van Aalten en omstreken trok voor deze bijeenkomst een bomvol clubhuis en gezien de agenda, was dat wel te voorzien… 

Voorzitter Dave Posthumus opende even na half 9 de ledenvergadering en iedereen ging er eens goed voor zitten. De preses gaf aan dat de agenda bomvol was en presteerde het om de eerste 6 onderwerpen er in no-time door te jassen.  De aanwezigen hadden hier weinig problemen mee, met uitzondeling van Theo, die aangaf nog steeds Stronks te heten en niet Ter Horst. Deze kapitale mispeer werd lachend en met applaus gewijzigd in het jaarverslag.

Bij het item “Financiën” maakte Posthumus gebruik van het feit om de penningmeester, Evelien Hillen, de microfoon te  gunnen om zelf even een slokkie lauwe koffie te nuttigen.  De vrouw, die over de centen gaat, kon tot haar vreugde meedelen, dat AVA`70 de bouwcrisis prima heeft overleefd. Sterker nog, de club heeft door een zeer verantwoorde uitgavepatroon “flink vet op de bötte” en kan de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Hulde en applaus aan het adres van Evelien. 

Daarna werd het de hoogste tijd om wat mensen in de spotlights te zetten. Leo Temming, Bert Klutman en Gerard Demkes zijn de club al 25 jaar trouw en Joke Heinen zelfs al 40 jaar. Een strakke bos paasbloemen en een cadeaubon werd onder applaus in ontvangst genomen. Gerard Demkes mocht nog even blijven staan, want samen met zijn vrouw Gerda werden ze benoemd tot erelid van de club. Een geweldige staat van dienst en talloze activiteiten hebben ze in de afgelopen jaren verricht en als blijk van waardering mochten ze een ovatie, bloemen en een erepenning in ontvangst nemen. Een prachtig aandenken, dat ook de al eerder benoemde ereleden uitgereikt kregen.

Een bloemetje was er ook nog voor Mister-Intratuin, Willy Heinen. Aan een jarenlange sponsorovereenkomst is in goed overleg een einde gekomen. Willy was een volwaardig lid van de AVA`70- familie en heeft zich in vele opzichten  een geweldige compagnon getoond. Tot zijn vreugde constateerde Heinen, dat het AVA`70 erg goed gaat en zal zeker de club blijven volgen.

Daarna werd het tijd om de kelen te schrapen voor het volgende hoogtepunt van de avond, namelijk de 70e verjaardag van Johan Assink. De grijze eminentie had oudejaarsavond, maar dat was evengoed reden voor een fijn  lied voor de trainer. Het 94-koppige koor ging zelfs staan voor Assink, die bijna nattigheid op het netvlies voelde. Tuurlijk was er ook een lekker cadeau voor dit heugelijke feit en contractverlenging ligt dan ook in de lijn der verwachting.

De pers kreeg nog even de  gelegenheid om wat plaatjes te schieten, alvorens de jassen aangingen voor de opening van het krachthonk. Het bouwteam heeft met de realisatie van dit sportieve juweeltje een huzarenstukje geleverd. We noemen geen namen, maar roemen wel de daden!! Het kersverse erelid Gerard Demkes verrichte de officiële opening, nadat hij de aanwezigen duidelijk maakte, dat het hebben van een dergelijke faciliteit een enorme meerwaarde is. Met het (moeizaam) verwijderen van een zeil werd zijn cadeau aan de club, een prachtige tijdklok, zichtbaar en is AVA`70 ook op dit gebied geheel bij de tijd. Een kijkje in de krachtruimte ging bij menigeen gepaard met ooohhhhh`s en aaahhhhhh`s, want het resultaat is werkelijk verbluffend. U raadt het al…. Wederom applaus voor het bouwteam, dat dit huzarenklusje klaarde. 

De regen zorgde ervoor, dat iedereen weer snel naar binnenging, voor het laatste onderdeel van de avond: de bierproeverij. Spreekstalmeester Alfred, die met grote regelmaat heen en weer pendelt tussen Apeldoorn en Bayern begon een lyrisch betoog over het gerstenat en hield niet meer op. Het proeven bleek bijna een sportwedstrijd, want na elke 10 zinnen van Fredje, werden halve liters binnengesleept en de grote glazen gevuld. Van alcoholvrij sportbier, tot een zware variant, van wit bier tot zwart sap, alles passeerde de revue. De tafelkleden waren na een rondje of 5 vrijwel niet meer zichtbaar door de enorme flessenparade. Tussen het proeven door, was er nog net tijd om te ademen of een stukje hartige kaas, worst, een radijsje of een blaadje sla naar binnen te werken.

Het kantinepersoneel haalde na een flink uur sjouwen opgelucht adem, toen de spraakwaterval aankondigde, dat de proeverij ten einde was en dat hij had ervaren, dat het met de condities bij AVA`70 prima gesteld is. Een laatste applaus van deze avond klonk door het clubhuis en was de jaarvergadering officieel in de eindfase belandt en werd het nog even gezellig informeel. 

Een voorzichtige eerste conclusie: 

Zelfs van de jaarvergadering maken ze bij AVA`70 een feestje!!!