Gisteren, dinsdag 18 augustus, zou het weer zover zijn. Het sportieve hoogtepunt op het sportiefste vakantiepark van Nederland, de ‘Twee Bruggenloop’. De wedstrijd waarbij vakantiegangers zich moeiteloos mengen met het hardlooptalent uit de regio. Om het gemis van de editie 2020 enigszins op te vangen hebben we afgelopen zaterdagochtend onder tropische omstandigheden met de vakantiegasten-hardloopgroep over delen van het parcours gelopen.


Bij deze emotionele loop liep ook Jeroen mee, de goedlachse winnaar van de aanmoedigingsprijs editie 2019. Hij gaf te kennen het jammer te vinden dit jaar zijn titel niet te kunnen verdedigen. Vorig jaar had hij namelijk meteen na het winnen van deze unieke prijs weer een plekje op het vakantiepark geboekt voor dit jaar. Het hele jaar heeft hij keihard door getraind in het barre westen van het land. Zijn prestatie van 2019 moest en zou geëvenaard en wellicht verbeterd gaan worden. Zodoende liep hij bij deze Twee-Bruggenloop-Heimwee-Editie fier voorop, met in zijn kielzog het talentvolle AVA`70-duo Arja te Brake met zoon Giel. De basis voor volgend jaar is bij dit selecte gezelschap dus gelegd en met hen dient volgend jaar dan ook zeker rekening gehouden te worden!

Vakantiepark De Twee Bruggen zal alle hardlopers dit jaar gaan missen. We kijken dan ook nu al uit naar de editie van 2021. Tot die tijd veel plezier en succes met de virtuele versie van 2020. Blijf gezond en tot volgend jaar in hopelijk betere tijden!

Jaap Oberink,

lid van AVA`70 en medewerker Sport en Recreatie vakantiepark de Twee Bruggen