Even poseren en dan op pad voor een mooi uitgezette tocht door Barlo.

Al enige jaren onderhouden AVA`70 en het Duitse ASV Ellewick sportieve, vriendschappelijke contacten. Over en weer worden wedstrijden  bezocht en het idee ontstond om ook een gezamenlijke trainingsactiviteit te organiseren. Zo gezegd, zo gedaan. De ene keer wordt er in Ellewick gelopen en de andere keer in Aalten. Dit keer was AVA`70 gastheer en op zondagochtend 25 november jl. vond de 5e Freundschaftslauf plaats. Er hadden zich een dikke 40 atleten aangemeld voor de hardloopactiviteit en de kwaliteiten van het sportieve peloton waren groots. 

Om 09.00 uur heette organisator Geert Wevers namens de organiserende vereniging de aanwezige hardlopers welkom in het clubhuis van AVA`70. Daarnaast was het de beurt aan spreekstalmeester Dirk Vreman om zijn bijdrage te leveren. Ellewick-atleet Klaus Schlüter was winnaar geworden van de 15 kilometerwedstrijd tijdens de Boekeldercrosscompetitie, maar bleek niet in de gelegenheid te zijn geweest om zijn prijs in ontvangst te nemen. De Freundschaftslauf was een mooie gelegenheid om hier alsnog bij stil te staan. In eenvoudig en humoristisch huis-, tuin- en keuken-Duits werd de sympathieke kilometervreter onder luid applaus alsnog gehuldigd. Voor vertrek werd er nog een mooie teamfoto gemaakt en daarna ging de groep op pad.

De Aaltense organisatie had een prachtige route uitgezet, die allereerst koers zette richting Barlo. In een rustig tempo en rustig keuvelend trok het gezelschap langs slootranden en zandpaden door het fraaie buitengebied. Even werd er bijna stilgestaan bij openluchttheater “de Markerink” toen er een drietal reeën werden gespot op het bouwland. Oog voor de natuur blijft ook een belangrijk onderdeel, bij dit soort sportieve activiteiten. Op de grens van Barlo vond er een splitsing van de groep plaats en de keuze was om de lange route via `t Klooster te lopen of af te snijden, waarbij de teller zou stoppen bij ruim 13 kilometer. 

Het tempo aan kop van de lange afstandslopers ging behoorlijk omhoog, terwijl bij de rest de gemoedelijkheid zegevierde. In het clubhuis van AVA`70 was het inmiddels behaaglijk warm geworden en wachtte het sportieve gezelschap een overheerlijke 4 sterrenbrunch, aangeboden door deelnemer Peter Kroesen uit Dinxperlo. Wat volgde was een zeer gezellige nazit, waar ruimschoots de gelegenheid was, om de verloren calorieën weer aan te vullen. Ook in 2019 zullen de vriendschappelijke contacten tussen AVA`70 en ASV Ellewick verder worden verstevigd en vormen een mooi voorbeeld van grensoverschrijdende activiteiten!