Marijke Esselink en trainer Honza Valenta gaan voor de Olympische spelen!

Ze geldt als één van de grootste meerkamptalenten van Nederland en heeft al vier nationale juniorentitels op zak. Marijke Esselink zet alles aan de kant om de top te bereiken, met als belangrijkste doel: de Olympische Spelen. Marijke is op zoek naar betrokken sponsoren die haar willen ondersteunen bij het verwezenlijken van haar dromen.

“De Olympische Spelen gaat ze zeker halen” 

Honza Valenta, de trainer die aan de basis staat van de successen van Marijke weet het zeker: “De Olympische Spelen gaat ze halen.” Marijke Esslink, lid van atletiekvereniging Ava’70 uit Aalten, is bijna dagelijks op Topsportcentrum Papendal te vinden. Daar traint ze onder de vleugels van Ronald Vetter, vader en trainer van Europees meerkampkampioene Anouk Vetter. Hoewel Marijke pas 18 is, kan ze de Nederlandse titels bijna niet meer op één hand tellen. Als b-juniore won ze zowel in 2015 als 2016 de vijfkamp op de NK indoor en daar voegde ze nog een zevenkamptitel (outdoor) en een gouden plak op de 100m horden aan toe. Op de nationale ranglijsten staat ze - bij de b-junioren - vierde aller tijden op de vijfkamp, hoger dan wereldtoppers Anouk Vetter en Nadine Visser. Op de zevenkamp staat ze op plek zeven. Dafne Schippers vinden we terug op plaats negen. Dit geeft aan dat ze veel in haar mars heeft.

“Believe control your results” 

“Ik vind dit een mooie quote. Ik moet natuurlijk in mijzelf geloven, maar dit geldt ook voor de mensen om mij heen. Als zij niet in mij geloven wordt het moeilijk om verder te komen in mijn sport. Dit jaar richt ik mij op de WK junioren. Voor de toekomst zijn de Olympische Spelen mijn hoofddoel! Om hier te komen moet ik veel trainen. Omdat ik mij altijd met het openbaar vervoer moet verplaatsen, gaat er veel tijd in reizen zitten. Als ik een autootje heb, wordt mijn reistijd veel minder, alleen kan ik die auto zelf niet betalen. Ik werk wel op de momenten dat ik vrij ben maar helaas is dat slechts vier uur in de week. Van die paar uurtjes kan ik een auto niet bekostigen. Sponsoren die mij op een andere manier willen helpen, kunnen zich natuurlijk ook melden, graag zelfs.

Ondersteunt u Marijke? 

De WInterswijkse is enorm bescheiden en slaat zichzelf niet graag op de borst. Deze prachtige eigenschappen staan haar zakelijke belangen helaas in de weg. De stap om bij bedrijven aan te kloppen voor (financiële) ondersteuning is voor haar een hele grote, terwijl dit hard nodig is om haar ambities waar te maken. Wilt u dit unieke Achterhoekse atletiektalent helpen om de wereldtop te bereiken? Wacht dan niet langer en neem contact met haar op. Bied Marijke de kans die ze verdient. (bron: Passie voor Tekst)

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.