De vrijwilligersavond, editie 2017, was er letterlijk en figuurlijk eentje om de vingers bij af te likken. Er pronkten maar liefst 101 namen op de gastenlijst en daar zaten zo`n beetje alle kopstukken van de club wel bij. Ook de jongere aanwas bleek prima vertegenwoordigd, dus er was een prachtige mengelmoes van verschillende generaties. Voor het eerst in de korte en kleurrijke geschiedenis van het evenement gold er een dresscode en dat was “man en woman in black”. Uiteraard was dit laatste wel even door de organisatie met Sylvana Simons doorgesproken….

Vanaf een uurtje of 10 over 7 stroomde het clubhuis van AVA`70 langzaam maar zeker vol en het kledingadvies bleek op enkele uitzonderingen na, uitstekend te zijn opgevolgd. Het had werkelijk veel weg van een galavoorstelling en dat past ook eigenlijk best wel bij de club. Het muzikale duo van de avond, JOGI genaamd, had er zeer zeker ook zin in en het duurde niet lang of de dansvloer werd in bezit genomen. Stilstaan was er bijna niet meer bij.  De aanwezigen lieten zich het sap al goed smaken, maar daar bleef het niet bij. Op de parkeerplaats stond de “fabulous foodtruck” te ronken om ook de magen te vullen. De keuze was daarbij reuze en gevarieerd: broodje beefburger, spies kipsaté, wok to go, pulled porc een pasta bakkie… voor elk wat wils dus. Dat bleek ook wel, want de rij wachtenden nam steeds grotere vormen aan. Waar de een rustig stond te wachten op zijn of haar bestelling, pakte een ander gewoon wat er op dat moment klaar was. Gelukkig was er voldoende en het smaakte geweldig.

Vast onderdeel van de avond is de uitreiking van een aantal prestigieuze prijzen en de spanning in de dampende zaal nam dan ook grootse vormen aan, toen de uitreiking eenmaal op het punt van beginnen stond. Tot jeugdvrijwilliger van het jaar 2016 werd Björn Rossel gekozen. Het bloedfanatieke jeugdlid blijkt ook een groot clubmens te zijn, die graag de handen uit de mouwen steekt bij alle jeugdactiviteiten en als jeugdtrainer. Er was geen enkele twijfel bij de jury over deze prijs. Nieuw was de titel “aanjager van het Jaar”, bestemd voor een AVA`70-lid, die sterk is in het motiveren en stimuleren van clubgenoten. Voor deze trofee kon eigenlijk maar 1 iemand in aanmerking komen en dat was Gerdie Duenk. Het bloedfanatieke lid heeft eigenlijk in haar eentje de Nuon clubcompetitie aan het rollen gebracht en wist ook niet van ophouden. Een stijlvolle beker, die in elke huiskamer een sieraad op de schoorsteenmantel zou zijn werd haar overhandigd. Ineens klonk er bijna uit het niets een ovationeel applaus van achter uit de zaal. Niemand minder dan Jan te Brake sr. bleek gearriveerd te zijn en gold als de special guest van de avond. Mister AVA`70 was die middag tot zijn eigen verbijstering benoemd tot ereburger van de gemeente Aalten. AVA`70 had hem voorgedragen en natuurlijk bijzonder trots op het feit dat het clubicoon was onderscheiden. Uiteraard had Jan de versierselen bij zich en het scheelde er maar weinig aan of hij was op de schouders van een stel sterke heren door het clubhuis gehost. Te Brake sr. wordt immers altijd al op handen gedragen, dus was dit niet geheel vreemd geweest.

De 28 koppige jury was unaniem over de benoeming van de Vrijwilliger van het Jaar 2016. Walter Vaags mocht het applaus, de felicitaties en de bijbehorende award in ontvangst nemen voor zijn bijdrage. Vaags is de techno-man van de club en regelt de reparaties van alle mankementen en gebreken. Onopvallend, maar wel op perfecte wijze…

Net voordat de laatste prijs zou worden uitgekeerd, werd er alweer een bijzonder moment gevierd. Een plafondplaat werd opvallend vakkundig opzij geschoven, omdat de toren lege kratten bier het hoogtepunt bereikt had. Dit in recordtijd, want de klok wees pas 22.48 uur aan…

Voor de laatste prijs mocht kerstbomenregelneef Gerben Duenk naar voren komen. AVA`70 had die middag onder zijn bezielende leiding de 5000e kerstboom in 4 jaar tijd geraapt en ingeleverd en dat was een prestatie die goed was voor een prachtige beloning. Duenk , geëmotioneerd geraakt door alle aandacht, mocht een zilveren kerstboom in ontvangst nemen, met daarbij een certificaat van echtheid. De stoere reus hield het niet droog en nam hoofdschuddend met de prijs stijf onder zijn arm, de vele felicitaties in ontvangst.

Voorzitter Dave Posthumus gaf in zijn te korte nieuwjaarstoespraak aan, zo geweldig trots te zijn op de tomeloze inzet van de vrijwilligers van AVA`70, dat woorden altijd te kort schieten. De samenwerking en vriendschappelijke omgang met elkaar, noemde hij hartverwarmend. Zeker ook, nu een peloton jeugdleden inmiddels ook al besmet te zijn met het vrijwilligersvirus. De toekomst van de club ziet er dan ook goed uit. Hij bracht tot slot een feestelijke toast uit.

De temperatuur steeg gestaag, evenals de sfeer en de muzikale klanken. De klok tikte intussen door en toen het tegen 01.00 uur liep bleek, dat Hertog Jan het had gewonnen van Grolsch, terwijl Hugo Merlot op punten had geklopt. Tijd om de organisatie was er niet meer, dus dat doen we bij dezen alsnog. De vrijwilligersavond 2017 was er eentje met een gouden randje. Het ontbrak werkelijk aan niets en de gezelligheid  kende een buitengewoon hoog gehalte. Met een overgrote meerderheid van stemmen is besloten om het contract van de organisatie van de vrijwilligersavond met minimaal 1 jaar te verlengen!

 

Enkele Foto's van Nathan Posthumus