Wie de uitslagen van de hardloopwedstrijden die AVA`70 organiseert een beetje volgt, zal met enige regelmaat de namen van Daan en Tijn Baumann zijn tegengekomen. De broertjes lopen ook regelmatig en de prijzen en beschikken dus over het nodige hardlooptalent. Op zich niets bijzonders, zo zou je kunnen denken, maar opvallend is het feit dat het tweetal afkomstig is uit Driel en dat ligt toch wel een klein beetje uit de richting. De afstand van hun woonplaats naar Aalten is toch zeker een kilometer of 60.

Toch eens geïnformeerd naar de reden van het feit, dat de broertjes Baumann regelmatig deelnemen aan de wedstrijden van AVA`70. 

 

Deel 2: DAAN BAUMANN 

“Toen ik een jaar of 7 was, deden Tijn, mijn vader en ik vaak hardlopen om het voetbalveld. Ik deed dat eigenlijk, omdat ik nog geen sport deed en mijn broertje Tijn deed voetbal. Door die trainingen werd ik steeds beter. Daarna zijn wij ook wedstrijden gaan lopen, waar ook de wedstrijden van AVA`70 bij zaten. Maar waarom we helemaal naar Aalten rijden? Mijn vader zegt altijd, dat in de Achterhoek de leukste wedstrijden zijn en de beste lopers. Bij AVA doen er veel mee en staan er ook veel aan de kant te kijken. Dat vind ik leuk om te horen, als de mensen ons aanmoedigen, want bij ons in de omgeving is dat veel minder. De enige wedstrijden die Tijn en ik leuk vinden bij ons in de buurt, zijn de Bridge tot Bridge-loop en Rondje Nederland. Wij hadden ook bij ons in Driel een hardloopwedstrijd en dat duurde maar 5 jaar en toen organiseerden ze de wedstrijd niet meer, want er waren problemen met het organiseren.

Kortom, ik voel me erg gewaardeerd bij AVA`70 en je hebt het gevoel dat je een echte wedstrijd loopt!” 

 

Groetjes, Daan