Sinds 2012 haalt de organisatie “5 mei Winterswijk”, een initiatief van Ronde Tafel Winterswijk, samen met AV Archeus de bevrijdingsvlam op in Wageningen. Dit jaar gaan wij met een delegatie in de Spelersbus van De Graafschap wederom naar Wageningen en zullen we de vlam via een route van 110 km naar Winterswijk lopen. 

 Het programma is als volgt:  

21.00        :   Vertrek nachtlopers met bus naar Wageningen, na de herdenking bij het gemeentehuis van Winterswijk   
7.30          :  Verschillende afstanden door de nacht heen met de nachtlopers 
1.00-7.00  :   Ochtendlopers worden in Winterswijk opgehaald en sluiten bij de rest aan
7.30-8.00  :  Ontbijt onderweg

8.00-11.30 : Verschillende afstanden 

Wij lopen met de groepen van punt naar punt, die van te voren zijn bepaald, waardoor evt.  publiek ook weet waar ze kunnen staan. Rond 11.30 komen we in Winterswijk bij de nieuwe sporthal aan, waar gelegenheid tot douchen en omkleden is, en een gezamenlijke lunch zal worden genoten.  

Rond 12.30 zullen we naar de Markt vertrekken, alwaar de burgemeester de vlam in ontvangst zal nemen en het bevrijdingsfeest van Winterswijk zal openen.  

De tocht gaat via Rhenen, Posbank, Zelhem, Varsseveld, Aalten, Miste naar Winterswijk gaan, waarbij we verwachten het ontbijt bij de Radstake te doen. 

Opgeven kan op http://www.5meiwinterswijk.nl/5meiloop.aspx of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 Iedere loper krijgt:

1 een hardloopshirt
2 genoeg eten en drinken onderweg
3 de bustocht
4 lunch bij de sporthal 
5 een fantastische beleving  

Atletiekvereniging Archeus uit Winterswijk nodigt leden van AVA`70 van harte uit om ook mee te lopen aan dit speciale en bijzondere avontuur. Opgave is mogelijk via het bovengenoemde mailadres.

Het initiatief in Winterswijk staat overigens los van de Bevrijdingsloop,die AVA`70 i.s.m. het Oranjecomité  Aalten elke 5 jaar organiseert en in 2015 weer op de agenda staat!