Na weken van voorbereiding en afzien op de vuilnisbult in Winterswijk vertrokken vrijdagmiddag 1 Juli ,een grote groep Ava atleten en Andre uit Groenlo(van de plaatselijke lopers groep) ,onder de bezielende leiding van Henrie Drenthel (ervaren trail atleet ) richting Semois in de Ardennen.
Rond het avond eten druppelde iedereen binnen in het door Henri ,Claudia, Bert ,Andre en Geert opgezette tenten kamp in een prachtige omgeving.
Tijdens de barbecue werden er al diverse opmerkingen gemaakt ,waar uit men kon opmaken dat de groep toch wel zenuwachtig was voor de volgende dag .Het was dan ook niet gek dat we de eerste nacht niet konden slapen van de spanning (of was het de kou ?) Henrie .met al zijn ervaring en natuurlijk met Claudia aan zijn zij ,sliep echter als een roos.
Bij het eerste daglicht was deze fanatieke Ava groep al weer present ,om een goed, gezond en vooral stevig ontbijt te nuttigen ,want je weet nooit wanneer je weer iets te eten krijgt.
Hoe dichter bij de start hoe spannender het werd ,gauw nog wat telefoonnummers uitwisselen (voor het geval dat je verdwaald ) en rond elf uur was de start van de 52 km Trail .Henrie liep de hele afstand ,en 3 AVA teams de aflossingskoers, Bjorn, Claudia en Geert waren onze eerste troeven.
Na het start schot ging het direct steil naar boven ,en ja hoor Bjorn (uit het vlakke Lievelder) was als eerst boven , en keek verbaast om waar de rest toch bleef.
Na ongeveer 19 km was er de eerste wissel ,in een zeer mooi oude ruïne waar men de lopers van ver al zag aan komen. Bjorn had zijn snelle start toch iets moeten bekopen ,maar kwam keurig bij de eersten binnen ,om het stokje (start nr ) door te geven aan Jan W ( de klimgeit van de Haart ),ook Geert en Claudia hadden hun route er op zitten en Andre ,en Marieke gingen verder.
Ook Henrie zat keurig op schema op dit eerste tussen punt.
Na een kleine 35 km was er de laatste wissel ,en mocht Wim de laatste 17 km vol maken richting finish, ook Heidi en Katja mochten van deze plek vertrekken voor hun loop.
Na 4.51.51 was Wim bij de finish, en had het AVA team deze bijzondere ervaring er op zitten ,en bleek ook nog eens de eerste groep te zijn. Een uur later arriveerde de tweede AVA groep en daar weer achter de derde groep van AVA. Waarna iedereen tevreden en natuurlijk erg blij samen ging wachten op de finish van Henri die de 52 km helemaal liep En na dat we Henrie van grote hoogte op ons zagen neerdalen ,hebben we deze super atleet met veel kabaal en gezang over de streep begeleidt.
In dit verslag mist u echter nog twee andere namen van AVA leden die op deze dag ook een bijzondere prestatie hebben  geleverd nm.  Bert ,en Benno deze twee heren hebben de 25km trial gelopen ,die wat later op de middag  startte Bert kwam moe ,de benen vol kramp maar zeer tevreden in 2.15 .14 over de streep en Benno niet veel later in 2.19 (juiste tijden zie Site ) Rennen/lopen over smalle padjes ,via stenen door de rivier ,een wand steil naar boven(bijna kruipend zo steil),of gewoon de lintjes volgen waar geen pad is ,alles zijn we tegen gekomen, maar wat mooi. Die avond was het nog lang onrustig in het AVA kamp ,en veel mensen snappen nu nog steeds niet hoe het kan ,dat als je zo veel drinkt ,zo weinig slaapt toch zo een prestatie kan leveren.
Een speciaal woord van dank is er zeker ook voor de vriend van Heidi ,Richard die namelijk op de mountainbike ons grote delen van de route heeft ondersteund ,en bij de finish iedereen binnen heeft gehaald.En natuurlijk onze jongste supporters, de kids van Bjorn ,Katja en Henrie en Claudia.
En bijzonder weekend ,Henrie ontzettend bedankt voor deze super ervaring.