Langeafstandlopers Ava’70 noteren prima tijden in Vorden

De Achtkastelenloop in Vorden werd vorig jaar overschaduwd door het tragische overlijden van Leo te Vaarwerk uit Eibergen. Een jaar na dit drama waren veel leden van loopgroep Manhattan, waar Te Vaartwerk deel van uit maakte, aanwezig om hun oud clublid te herdenken.
In dezelfde wedstrijd was ook Ava’70 met zes atleten vertegenwoordigd. Henk Mengers, Gerrit te Lindert, Henk Lammers en Evelien Hillen bereiden zich voor op de marathon van Antwerpen die op 17 april op het programma staat. In Vorden liep het viertal de dertig kilometer. Gert-Jan Aarnink eveneens lid van Ava’70 kwam ook op deze afstand uit. Mengers, die een dag eerder Ingrid van Zolingen nog naar het brons loodste op de mijlenloop in Winterswijk, liep een erg sterke wedstrijd. Hij kwam over de streep na 2:15:40 uur. Gerrit te Lindert was het tweede lid van Ava’70 die over de meet kwam. Te Lindert kwam tot 2:28:21 uur. Gert-Jan Aarnink is pas sinds kort in het bezit van het lidmaatschap van de Aaltense atletiekvereniging. Toch liet hij in Vorden zien de lange afstand al goed aan te kunnen. Zijn eindtijd was 2:35:09 uur. Niet veel later kwam Henk Lammers (2:37:50 uur) over de eindstreep. Evelien Hillen was de enige vrouwelijke deelneemster van Ava’70. Hillen maakte vorig jaar haar debuut op de marathon in Rotterdam. In Antwerpen wil ze dit een goed vervolg gaan geven. Haar dertig kilometer in Vorden was een goed voorteken. Haar eindtijd was 2:41:18 uur.

Dirk-Jan Robbe uit Groenlo deed in Vorden mee aan de halve marathon. Dit deed hij niet onverdienstelijk. Hij noteerde een mooie tijd van 1:44:23 uur. Wim Brinkman kwam uit op de tien kilometer. Brinkman passeerde de finish in een knappe tijd ruim onder de veertig minuten. In de wedstrijd die werd gehouden onder prachtige weersomstandigheden stopte de klok voor Brinkman na 39:32 minuten