Foto: Tijn Piest

Zaterdag 8 oktober werden op de atletiekaccommodatie van AVA`70 de jaarlijkse clubkampioenschappen afgewerkt. Een traditie, die wordt gekoesterd en  zich mag verheugen in een grote belangstelling van atleten, maar zeker ook het nodige publiek aantrekt.

`s Ochtends is het allereerst aan de pupillen, om zich van de beste kant te laten zien. Verdeeld in de verschillende groepjes wordt er een meerkamp afgewerkt. Bij de Athletics Champs, de kampioenschappen voor verenigingen, staan dezelfde onderdelen op het programma, zoals hurk-hoog, vortex werpen, korte sprint, verspringen en tenslotte het slotnummer, meters maken. De pupillen deden geweldig hun best en kregen veel aanmoedigingen en applaus van de vaders, moeders, opa`s en oma`s langs de baan. De kids krijgen per spel punten voor de geleverde prestatie en het was bijzonder spannend, wie als clubkampioen op het podium mocht klimmen.

Voordat de prijsuitreiking plaatsvond, werd er ook nog een grote estafette afgewerkt tussen pupillen en hun ouders. Het werd een hevige strijd en iedereen deed hierbij ook weer geweldig zijn best om als snelste de finish te bereiken. 

Na de lunch was het de beurt aan de junioren en senioren om de sportarena te betreden. Voor de oudste jeugd kennen de loop- en technische onderdelen  geen geheimen meer, want daar wordt flink op getraind en men komt ook uit in wedstrijdverband. Voor de meeste senioren is dit bepaald niet het geval. Met name de technische onderdelen, zoals discuswerpen, kogelstoten en verspringen zorgden voor enkele bijzonder hilarische momenten en veranderde de wedstrijd langzaamaan in een afvalrace. Uiteindelijk mochten de sterkste meerkampers zich laten kronen als clubkampioen en sommigen hadden zelfs nog de kracht, om met een hoeraatje op het podium te springen.

De AVA`70-clubkampioenen 2016 zijn:

Pupillen mini: jongens Lars Meinen, meisjes Madelief Erkelens
Pupillen C: jongens Eric Snoek, meisjes Amber ter Horst
Pupillen B: jongens Tim Houwers, meisjes Esmee Holstein
Pupillen A: jongens Laurian Luimes, meisjes Lidewij Lensink
Junioren D: jongens Lenn Posthumus, meisjes Maud Hengeveld
Junioren C: jongens Mees Prinsen, meisjes Daan Berkelder
Junioren B: jongens Ruben Boekelder, meisjes Linde Klein Nibbelink
Junioren A: jongens Jerrel Balke
Senioren: Heren Erwin Wamelink, Dames Chantal Posthumus

Link naar meer foto's