Dinsdag 28 juni vond de GUV Zomeravondloop plaats. De doordeweekse hardloopwedstrijd vormde de 2e etappe in een serie van 4, die AVA`70 deze zomer organiseert. Uit de hele regio waren de atleten afgekomen op de run, met start en finish op het complex van AVA`70. 
Om klokslag 19.00 uur ging de wedstrijd van start met de 1 kilometerloop voor de kids tot en met 9 jaar. Ze lopen ruim 3 rondjes op de atletiekbaan en passeren daarmee ook 3 keer het talrijke publiek, dat de kleine talenten volop aanmoedigde. Tim Houwers van AVA`70 is al weken in prima vorm en liet dat ook dit keer zien. Met een prachtige tijd van 3,52 minuten, won hij de wedstrijd. Clubgenootje Lars Meinen pakte een derde plaats. Bij de meisjes kleurde het podium helemaal geel. Amber ter Horst stond op de hoogste trede van het podium, Flore Posthumus werd tweede, terwijl Evi Scholten geweldig blij was met haar beker, die hoorde bij de derde plaats.

Een kwartier later viel het startschot voor de jeugd tot en met 15 jaar, die 2000 meter aflegden. Vanaf de baan ging het in galop naar de Walfortlaan, waar een draaipunt in het parcours was aangebracht. Bij de jongens was Tijn Baumann van Ciko`66 uit Arnhem de snelste. De jonge loper uit Driel komt jaarlijks met regelmaat de wedstrijden van AVA`70 bezoeken en met succes. Michiel Wellink pakte een mooie 3e plek. Noa Luimes moest vol sprinten voor de zege en deed dit met succes. Ook Marit Kleinbussink viel in de prijzen met een derde plaats.

Een groot peloton van ruim 200 atleten verscheen aan de start bij de wedstrijd over 5- en 10 kilometer. Na de start zette het veelkleurige gezelschap zich in beweging en trok het lange lint in de richting van het prachtige buitengebied. AVA`70-talent verkeert in grootse vorm en liet dat ook nu zien. Hij liet de concurrentie gelijk achter zich en richtte zich op een snelle tijd. Na een prima race liet Mengerink de klok stilstaan op 17,03 minuten. Bij de Dames toonde Lisa te Molder haar klasse. Vergezeld van enkele mannelijke clubgenoten, snelde ze naar een prachtige eindtijd van 18,36 minuten. Iris Evers werd knap 2e, terwijl Renske Harmelink de derde plaats voor zich opeiste.

De deelnemers aan de 10 kilometer mochten nog langer van de schitterende omgeving genieten. Mark te Brake leverde een voortreffelijke prestatie. Vanaf het begin ging hij op pad, maar dit belemmerde hem niet om een uitstekende wedstrijd te lopen. De stijlvolle atleet kwam ontspannen en lachend over de eindstreep in een snelle tijd van 34, 11 minuten. Bij de Dames liep Mireille Theissen een goede wedstrijd en eindigde in de subtop.
Bij de finish en in het clubhuis kwamen de deelnemers weer op verhaal en er heerste een gezellige sfeer. De organisatie van de GUV Zomeravondloop toonde zich zeer tevreden met het verloop van de wedstrijd. Een groep van ruim 40 vrijwilligers werden er door AVA`70 ingezet om alles in goede banen te leiden en dat lukte uitstekend!

De derde etappe van de serie Zomeravondlopen, de Fiat Winkelhorst Walfortloop vindt plaats op dinsdag 19 juli a.s.

Verslag Ellewicker Zeitung
Uitslagen
Foto's Nathan Posthumus
Foto's Herman Vreeman
Start filmpje 5-10km