De Winnaars bij de mannen 5km

Voor de laatste keer streek het hardloopcircus op donderdag 18 juni neer bij de Intratuin in Bredevoort. Directeur Willy Heinen begroette deelnemers en publiek persoonlijk bij de toegangspoort van zijn tuincentrum voor het afscheidsfeestje van de populaire, doordeweekse wedstrijd. De 13e editie trok maar liefst 360 deelnemers en het peloton sportievelingen zorgde samen met het talrijke publiek voor een uitstekende sfeer. Ruim 30 vrijwilligers werden er door AVA`70 ingezet om alles in goede banen te leiden.  Als dank ontvingen zij allen een goodiebag, aangeboden door Spar Luiten uit Bredevoort. Speaker Henk Borgmeijer voelde dit maar al te goed aan en de spraakwaterval uit Dalfsen liet zich van zijn allerbeste kant zien, tot groot genoegen van alle aanwezigen.

Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig om er een feestelijk evenement van te maken.

Even na 19.00 uur klonk het startschot van de wedstrijd voor de allerjongsten en deze race leverde bij de jongens direct al een volledig geel gekleurd podium op. Tim Weijers was in bloedvorm op mocht op de hoogste trede van het ereschavot gaan staan. Ruben Jansen werd tweede, terwijl Sven Meinen de derde plek voor zich opeiste. Beide de meisjes op deze afstand was Sam Bluiminck de sterkste en zij werd op de voet gevolgd door Lieke Legters.

Hierna was het de beurt aan de jeugd tot en met 15 jaar voor de 2-kilometerloop. Linde Klein Nibbelink liet er gelijk vanaf de start geen gras over groeien en liep razendsnel naar de finish om de eerste plaats te pakken. Noa Luimes werd verdienstelijk derde. Nog meer eremetaal voor AVA`70, want bij de jongens ging Ruben Boekelder met de overwinning aan de haal. Onderdeel bij al dit geweld was ook nog eens de strijd om het Bredevoorts Kampioenschap, want voor de allersnelsten uit het vestingstadje stond een mooie beker klaar.

Om 19.45 uur stond er een enorm peloton lopers en loopsters aan de start voor hun wedstrijd over 5 of 10 kilometer. Voor ze van start konden, nam eerst AVA-voorzitter Dave Posthumus de microfoon om directeur van Intratuin Bredevoort Willy Heinen uitgebreid in het zonnetje te zetten. Aan een jarenlange samenwerking is een einde gekomen en dat mocht niet ongemerkt voorbij gaan. Heinen toonde zich een uitstekende sponsor op diverse terreinen en is een echte AVA-man geworden. Hij zag de club groeien en bloeien en daar beleefde hij als sponsor ook enorm veel plezier aan, zo liet hij weten. Een groot applaus viel hem ten deel en daar werd zelfs Willy Heinen even stil van. Voor de laatste keer schoot hij vervolgens de atleten weg en het kwalitatief uitstekende gezelschap, maakte er een prachtige wedstrijd van. Bij de 5 kilometer zag het publiek een mooie race, waarbij AVA`70-troef Björn Demkes een uitstekende tijd op de klokken zette en met 16,23 minuten de tweede plek opeiste. Bij de Dames was er een tweede plaats voor Judith Westerveld. Het kersverse AVA-lid toonde aan dat ze een ijzersterke aanwinst is voor de club.

Bij de race over 10 kilometer toonde Winterswijker Lars Duistermaat zijn grote vorm, door vrijwel solo lopend een geweldige tijd van 33, 39 minuten op de klokken te zetten. Het publiek kon deze sterke prestatie goed waarderen en een luid applaus viel de atleet ten deel. AVA`70-atleet Dennis Woeltjes liep ook een sterke wedstrijd en finishte in 38,36 minuten. Bij de dames was Sandra Wassink de snelste, gevolgd door Jeannet Schutte en Angelique Vrijdag van AVA`70, die beide enorm blij waren met hun podiumplek.
Voor de laatste maal mocht Willy Heinen de prijzen overhandigen en met de winnende atleten op de foto. Voor de laatste keer ook het applaus van het publiek voor de breed lachende directeur van Intratuin Bredevoort.

Het grote en sterke deelnemersveld, veel publiek bij start en finish en de talrijke fotografen zorgden tezamen voor een prachtig sluitstuk van de Intratuinloop. De allerlaatste editie was er eentje om in te lijsten!

Uitslagen
Foto verslagen