MOOIE JUBILEUMEDITIE GTM-LOOP AVA`70

Zaterdag 6 juni jl. vond voor de 15e keer de Gerard Tebroke Memorialloop plaats in Aalten. Het centrum was door AVA`70 weer omgetoverd tot een ware sportarena, waar het talrijke publiek kon genieten van prachtige atletiek.

Om 17.15 uur viel het startschot voor de wedstrijd over 850 meter voor de allerjongste talenten. Vanaf het begin ging het gelijk razendsnel door de starten van het centrum in de richting van de Intertoys, waar de lopertje dwars door heen mochten rennen. Daarna ging het richting de finish, die bij de jongens door Sven Meinen als eerste werd bereikt. Een knappe overwinning waar hij hard voor moest knokken. Bij de meisjes wist Mirthe Luiten op het podium te komen met een hele mooie tweede plaats.
Hierna was het de beurt aan de oudere jeugd voor hun wedstrijd over 1700 meter, met zelfs twee keer een doorsteek bij de Intertoys. Joep Tolkamp was uitstekend in vorm en pakte de zege in een snelle tijd van 6,06 minuten en bleef daarmee Douwe Kleinbussink voor, die fraai tweede werd. Bij de meisjes op deze afstaand een tweede plaats voor Esther Boekelder, terwijl Marit Kleinbussink derde werd.
Om 18.00 was de start van het hoofdnummer van de GTM-loop, de 10 kilometer. Een uitstekend deelnemersveld met toplopers uit heel Nederland presenteerde zich aan het vele publiek, dat een mooie wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Het zware parcours en het warme weer zorgden ervoor dat de atleten en atletes diep moesten gaan. Oud-Varssevelder en gastlid van AVA`70, Gert-Jan Wassink was er op gebrand om een sterke race neer te zetten en nam vanaf de start gelijk de koppositie in handen. De concurrentie was van korte duur en de sympathieke Achterhoekse atleet ging onbedreigd op een prachtige overwinning af in een tijd van 30,21 minuten. Bij de Dames liep AVA`70-atlete Lisa te Molder een prima wedstrijd en pakte een 3e plaats en klokte 39,45 minuten. In de diverse klassementen verschenen  nog de diverse lopers en loopsters van de organiserende vereniging op het podium.
Om 19.15 volgde nog het sluitstuk van de 15e editie van de GTM-loop, de 5 kilometer voor individuele lopers en businessteams.
Het grote peloton deelnemers trok als een veelkleurig lint door het centrum en kon rekenen op het applaus van het publiek en het enthousiaste commentaar van speaker Henk Borgmeijer. De passage door café Leuven vormde voor een bijzondere belevenis voor de lopers. Het zware parcours sloeg het veld behoorlijk uit elkaar. Tim te Brake liep in de kopgroep mee en pakte een prachtige derde plaats. Bij de Dames toonde Katja Demkes een goede vorm en werd knap tweede, terwijl Judith Westerveld nummer 3 werd.
Onderdeel van de 5 kilometerwedstrijd vormde de Businessrun, waarvoor zich 13 teams hadden aangemeld. Sport-Balance.nl was de sterkste , gevolgd door Estinea, terwijl Boekelder Betonboren als derde werd gehuldigd.

De organisatie van AVA`70 kijkt tevreden terug op de 15e editie van de GTM-loop, die in het centrum van Aalten werd afgewerkt. Het talrijke publiek kreeg mooie wedstrijden voorgeschoteld en de sfeer op en rond de arena was uitstekend. Speaker Henk Borgmeijer was in bloedvorm en dat gold zeker ook voor de ruim 60 vrijwilligers, die voor, tijdens en na de wedstrijd alles deden om alles in goede banen te leiden.
De plaatselijke middenstanders steunden het evenement met een flinke bijdrage, zowel op financieel als ook materieel gebied en maakte het de organisatie mogelijk om de wedstrijd te organiseren.
AVA`70 heeft er weer een prachtig loopevenement van gemaakt en de honderden lopers en loopsters wisten dat prima te waarderen!