De eerste stop werd gemaakt bij de ruïne-achtige boerderij Hemmink, waar een hele fijne groepsfoto werd gemaakt. Jammer dat er vervolgens gelijk weer werd verder gedraafd, want geen enkele loper had feitelijk oog voor het prachtige historische bouwwerk, waarover de eerste verhalen al in het jaar 1331 zijn opgetekend. Het slingeren in het prachtige buitengebied van Corle hield nog kilometerslang aan, alvorens voor de tweede keer een halt werd gehouden. Dit keer bij het Nationaal Lindenboom-arboretum. Een mooie term natuurlijk voor een parkje, waar je in krap 2 minuten doorheen kunt rennen en vervolgens tegen een houten klimtoren aandraaft. In een enkeling kwam “het kind zijn” weer even boven drijven, dus werd er naar de top geklauterd. Dik 22 treden, dus een flinke inspanning. De menigte beneden kreeg wat flauwekul toegeroepen en verder baalde men op de begane grond vooral van het feit dat er minutenlang gewacht moest worden. Na een ruime 10,2 kilometer volgde een splitsing in het parcours en de keus was feitelijk eenvoudig: of je liep naar de finish of draafde nog een half uurtje mee in de richting van Bredevoort. 

Opvallend veel atleten kozen voor de lange versie en dus werd het Ridderpad met een mooi legertje doorkruist. Voorin het groepje werd de geschiedenis over dit bijzondere gedeelte van de route vertelt, maar helaas hebben de cultuurbarbaren in de achterhoede dit totaal gemist. In gestaag tempo ging het vervolgens richting het aloude vestingstadje en de nestor van de groep, de ervaren kilometervreter Theo Stronks, stroopte zich de mouwen eens flink op. Zijn trainingsmaten weten dan dondersgoed wat er te gebeuren staat en dus schoven ook diverse andere kleppers de neus aan het venster. Het spel was op de wagen en de organisatie lukte het maar moeilijk om de orde te handhaven en het tempo nog enigszins binnen de perken te houden. Met een omtrekkende move werd de achterzijde van het vakantieresort weer bereikt en ging het in galop naar de finish. Bam, 16,68 kilometer op de teller en louter lachende gezichten. Nauwelijks muiterij aan boord en een schitterende Corlese veldtocht vormde de pure winst van deze schitterende zonnige ochtend. 
 
Menigeen trakteerde zichzelf vervolgens op een geurend bakje koffie, dan wel thee in de sfeervolle Schoppe. De horecagelegenheid had op vriendelijk, doch dringend verzoek van AVA-Jaap, ja hij weer, de kachel opgestookt en de deuren geopend. De atleten wisten natuurlijk dit bijzonder klantvriendelijke gebaar bijzonder te waarderen. De populaire spreekstalmeester Dirk Vreman, rondde de 12e Late Kerst, Vroege Nieuwjaarsloop in stijl af met een tranentrekkende korte, doch bondige speech, waarin hij iedereen enorm bedankte voor de deelname en bijdrage. Het was wederom een schitterende editie, daar waren alle partijen het wel over eens!