Dat AVA`70 over heel veel hardlooptalent beschikt, is wel algemeen bekend. Een groeiend aantal leden blijkt ook uitstekend uit de voeten te kunnen bij andere sporten, waar hardlopen een belangrijk onderdeel vormt, zoals survival, trailrun en triathlon.  Dit bleek ook maar weer eens bij de Run-Bike-Run, die de club op zaterdag 20 oktober jl. werd georganiseerd. Hoewel er vooraf geen selectiewedstrijden waren gehouden, stond er een  zeer sterk deelnemersveld aan de start. Er werd gestreden in 4 verschillende categorieën en de af te leggen afstand varieerde en was mede afhankelijk van de leeftijd.

Wedstrijdleider en organisator André Balke had een prachtig parcours uitgezet in het fraaie buitengebied, dat grensde aan het complex van AVA`70. Tijdens het looponderdeel vormde kasteel `t Walfort de blikvanger, terwijl bij het fietsonderdeel boerderij Eskes het nostalgische plekje was, dat enkele malen gepasseerd werd. Of de atleten echter ook hebben gehad voor deze twee toeristische trekpleisters valt zeer te betwijfelen, want direct na het beginsignaal, ging het gelijk al volle bak. Dames, heren en jeugd…. alles mocht voor deze speciale gelegenheid tegelijk van start en langzaam vormde zich bij het eerste onderdeel een kleurig lint deelnemers. Het fietsen is bij de Run-Bike-Run het tweede onderdeel dat afgewerkt wordt en er stonden enkele luxueuze ATB-karretjes in het Parc Fermé opgesteld, die garant stonden voor hele snelle tijden.

Twan Meinen was er veel aan gelegen om zijn titel van 2017 bij de jeugd te prolongeren. Bij het looponderdeel nam hij een kleine voorsprong op zijn achtervolgers en breidde dit bij het fietsen langzaam  verder uit. De titel kwam bij afsluitende run niet meer in gevaar. Noah Lampio werd knap tweede, terwijl Sven Meinen de derde plek voor zich opeiste. Bij de duo`s ging de overwinning naar het koppel Jop Hoftijzer en Jerrel Balke, dat vooral het verschil maakte bij het fietsen.

De junioren voerden tijdens de wedstrijd over de langere afstand de boventoon en met name Björn Rossel toonde zijn klasse. Al bij het eerste looponderdeel van ruim 3 kilometer gaf hij vol gas. Rossel bleek iedereen op het vlakke fietsparcours van 9,5 kilometer ook te vlot af te zijn en wisselde als eerste voor het afsluitende looponderdeel. De koppositie kwam niet meer in gevaar en hij zegevierde zelfs met een machtige eindsprint. Mees Prinzen bleef nog het dichtst bij de uiteindelijke winnaar in het spoor en werd fraai tweede. Bij de Dames liet triatlete Cindy Brussé haar concurrentie vanaf het begin zien, dat ze ging voor de overwinning en behaalde de titel met groots vertoon. Achter de toppers knokte iedereen zich leeg, op weg naar de finish, een mooie eindtijd en een goede klassering.

Ereprijzen voor de winnaars en de eeuwige roem waren er tijdens de ceremonie protocollaire voor:

Jongens t/m 15 jaar: Twan Meinen
Duo`s: Jop Hoftijzer en Jerrel Balke
Dames: Cindy Brussé
Heren: Björn Rossel  

De organisatie keek na afloop bijzonder tevreden terug op het sportieve uitstapje. De deelnemers waren, zonder uitzondering, vol lof over het evenement, dat aantoonde dat er heel veel (verborgen) talent bij AVA`70 rondloopt en fietst!