Cindy viert haar overwinning op de 1/4 Triatlon bij de vrouwen .

Cindy Brussé was gisteren baas in eigen huis. De Aaltense triatlete won met overmacht de strijd bij de vrouwen op de kwarttriatlon (1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen). Bij de mannen werd Joris Broeks uit 's-Heerenberg vierde.  Brussé, die tijdens de wedstrijd een ambulance belde omdat een deelnemer bleef liggen na een val, haalde alles uit de kast om in haar woonplaats te winnen.
Na de finish zeeg ze uitgeput neer op het gras. Ik geef altijd alles wat ik in me heb", zei de winnares puffend. Vandaag was ik er extra op gebrand om te winnen, want een wedstrijd voor eigen publiek is natuurlijk iets speciaals."
De Aaltense triatlete kent het parcours op haar duimpje en daar maakte ze dankbaar gebruik van. Brussé sloeg bij het zwemmen al een flinke slag. Ik kwam als tweede uit het water en had slechts één man voor mij. Daar was ik trots op. Na de eerste ronde bij het hardlopen schrok ik even, want mijn voorsprong op nummer twee Meryl Burger uit Nijmegen was maar 12 seconden. Gelukkig kon ik het tempo strak houden en werd mijn voorsprong weer groter.
Brussé, die voor de tweede keer op rij in Aalten won, had met het fietsen last van de straffe wind.  Ik heb het parcours vorige week nog een keer gefietst. Toen lag mijn hartslag een stuk lager dan vandaag. Maar ik klaag niet, want vorig jaar was het 28 graden. Daardoor ging het hardlopen een stuk minder.
De winnares, die ook in de organisatie zit, neemt maar mondjesmaat deel aan kwarttriatlons. Meestal start ze op de achtste triatlon. Ik heb me ook ingeschreven voor de kwarttriatlon over twee weken in Holten. Toen ik vandaag in de slotfase flink in de reserves moest tasten, overwoog ik om die af te zeggen. Vlak na de finish was ik dat vergeten en overheerste de blijdschap.
Joris Broeks zit bij de mannen dicht tegen de top aan, maar kan net de laatste stap nog niet zetten.  Vorig jaar kon ik door werk niet aan wedstrijden deelnemen. Dit jaar kan ik meer trainen en gaat het in de wedstrijden redelijk. Ditmaal kon ik goed meekomen, maar in Hengelo liep het onlangs helemaal niet.
Broeks keek met een tevreden gevoel terug op zijn optreden in Bredevoort, hoewel hij met een vierde plaats net buiten het podium viel. ,,Ik heb het maximale eruit gehaald", zei de 's-Heerenbergenaar. ,,Bij het fietsen heb ik veel tijd verloren. Dat heb ik bij het hardlopen grotendeels goedgemaakt."

AFTERMOVIE Joppe Roos

AFTERMOVIE Tijn Piest