De cursisten luisteren aandachtig naar voorzitter Jan rademakers die ze welkom heet
Om de periode na de vakantie op sportieve wijze te beginnen, organiseert AVA`70 een cursus ‘Lopen voor Beginners.” Tijdens een 10-tal trainingen biedt de vereniging belangstellenden de mogelijkheid om kennis te maken met de hardloopsport. Dat de cursus in de behoefte voorziet, bleek al gelijk toen de publicatie van de nieuwe serie trainingen bekend werd gemaakt. De aanmeldingen stroomden werkelijk binnen en uiteindelijk stond er een record aantal van maar liefst 76 dames en heren op maandag 27 augustus aan de start van hun nieuwe hardloopavontuur. Het clubgebouw is duidelijk niet berekend op dergelijk grote aantallen, dus verwelkomde AVA`70-voorzitter Jan Rademaker de cursisten in de openlucht. Hij vertelde, dat de vereniging blij verrast was door de enorme belangstelling wenste de beginnende lopers en loopsters veel plezier. Daarna namen de ervaren en enthousiaste trainers Henk Mengers, Johan Assink en Marco van Rijs het heft in handen en verdeelden de groep in tweeën en volgde de vuurdoop. De doelstelling van de cursus is om de deelnemers de grondbeginselen van het hardlopen bij te brengen. Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan lichaamshouding en motoriek. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de verschillende sportieve achtergronden.
Het doel van de trainers is, dat iedereen na de 10 trainingen in staat is om een half uur achtereen hard te lopen. Voor menigeen lijkt dit bij aanvang van de cursus een utopie, maar met het aanstekelijke enthousiasme van de trainers is gebleken, dat dit doel door (vrijwel) iedereen gehaald wordt.
De komende weken zal blijken of ook dit keer de doelstelling wordt gehaald en aan het eind van de cursus alle deelnemers de eindstreep in een half uur weten te halen!