Jelle Hubers loopt de 14,5 km helemaal uit

Om met name de Senioren van AVA`70 in deze coronatijd toch een activiteit op maat aan te kunnen bieden, werd er een wandelweekend bij de club georganiseerd. Geert Wevers, die afgestudeerd is in het uitzetten van wandel- en hardlooproutes in het buitengebied, richtte zijn blik ditmaal op de Haartse contreien. Hij kwam na de nodige voorbereidingen met een drietal prachtige rondjes op de proppen. Bij de kortste route van 7,7 kilometer werd het Loohuisbos en het Walfortbos gekruist. De deelnemers aan de middenafstand maakten een lus door de Ringkamp en liepen zodoende 10,7 kilometer. De lange afstandlopers, die kozen voor de 14,5 kilometer kwamen nog verder de Haart op en deden het Beestmansbos nog aan.

Op zaterdag waren de weersomstandigheden niet bepaald ideaal met een frisse temperatuur en af en toe een bui. Desondanks kwamen er 26 wandelaars een route afhalen, waar ze tevens koffie van de club kregen aangeboden. Allen waren vol lof over de mooie routes, die voor sommige Aaltenaren ook nieuwe paadjes opleverden, die nog niet bekend waren. Op zondag was het aanzienlijk warmer en liet ook de zon zich regelmatig zien. Vanaf 09.00 uur meldden zich de eerste wandelaars al waren er net als zaterdag ook wel sportievelingen bij, die een route hardlopend aflegden. Het liep de hele ochtend lekker door en uiteindelijk mocht de organisatie 74 deelnemers verwelkomen, waardoor het totaal precies uitkwam op 100. Het was bij het clubhuis een gezellig komen en gaan van wandelaars en menigeen was blij om weer even wat clubgenoten te ontmoeten om direct een beetje bij te praten. Opvallend was daarnaast, dat minimaal 3 hondjes de wandel- uitdaging van hun baasje aan mochten gaan en allen ook weer kwispelend de eindstreep bereikten. De deelnemers kwamen overigens niet alleen uit Aalten, want ook Lichtenvoorde, Dinxperlo, Groenlo, Varsseveld en Wehl was vertegenwoordigd.

De wandelaars toonden zich enthousiast over de activiteit en lieten weten genoten te hebben van het fraaie Haartse buitengebied. Als dank werden er zelfs spontaan enkele giften voor de clubkas gedaan. Omdat het wandelweekend in alle opzichten voldeed aan de verwachtingen is een vervolg zeker niet ondenkbaar!