Restylers Wim en Geert

Na 4 edities proefdraaien tijdens de Boekeldercross 2019 was iedereen in het algemeen en de gebruikers in het bijzonder het er volledig over eens: een mooie jurywagen in eigen beheer, zou een geweldige aanwinst zijn voor AVA`70. Aanvankelijk werd er nogal lacherig gedaan over de pipowagen van het koppel Marco en Bart, die tijdens wedstrijden o.a. verantwoordelijk zijn voor de tijdsregistratie. Maar gaandeweg de competitie zagen velen er toch zeker wel het voordeel van in. De jury staat natuurlijk te boek als uiterst snel en secuur, dus ze hebben ook echt wel een grote gunfactor om hoog en droog te mogen zitten. Nee, de wens moest eigenlijk maar in vervulling gaan dus werd er een verzoek, vergezeld van 16 A-4`tjes met voordelen en pluspunten bij het bestuur op tafel gelegd. Tuurlijk, het is als atletiekclub maar weinigen gegeven om te beschikken over een eigen onderkomen voor juryleden en tijdsregistratie, maar bij AVA`70 hebben zich in het verleden al wel meer zaken voorgedaan, die feitelijk als onmogelijk werden bestempeld.  Het bestuur zwichtte zonder twijfel voor de aanvraag en gaf er joviaal een klap op.

Patrick Ikink begon direct met het aanboren van zijn groots opgebouwde sponsornetwerk en na 3 telefoontjes was het al bijna raak. De aimabele Barloër gooide nog een extra dosis van zijn charmes in de strijd en dit hielp als de bliksem. Het Oldenzaalse bedrijf, NEMACO Bouwmachines had nog wel iets aantrekkelijks op de plas staan en besloot een roodgekleurd onderkomen beschikbaar te stellen. Omdat AVA`70 dit jaar haar 50-jarig jubileum viert, werd zelfs besloten om de toekomstige jurywagen als cadeau te schenken. Hoe mooi is dat?

Het voertuig werd naar Aalten gerold, waar het op de accommodatie van AVA`70 even de tijd kreeg om te acclimatiseren. Intussen werd er een beetje nagedacht over het licht oppimpen van het onderkomen, waarbij ook de toekomstige gebruikers mochten meedenken. De doelstelling was om bij het begin van de wedstrijdenreeks van 2020 te pronken met de eigen jurywagen, maar dit plan kon gelijk overboord. Niet het coronavirus, maar veel meer het wensenlijstje van het duo Wesselink-van Rijs bleek hiervan de oorzaak. Een enorm scala aan verzoekjes en aanpassingen werd er overhandigd en er mocht niets aan het toeval worden overgelaten, zo gaf het tweetal aan. Dit zonder met de ogen te knipperen, overigens. Tuurlijk, het sympathieke koppel legt de lat altijd hoog, maar deze eisen waren toch wel lichtelijk overdreven. Dansvloertje, kabelgootjes…. Het loog er niet om.

Afijn, er werd besloten om er maar volledig voor te gaan, dus werd er snel een team met specialisten geformeerd met onnoemelijk veel kwaliteiten. En dan hebben we het zeker niet alleen over de prestaties op hardloopgebied.

Geert Kip is van (bijna) alle markten thuis, dus kreeg hij de coördinerende rol. Normaal gesproken is een dergelijk aanspreekpunt gelijk schietschijf, maar Kiplegat had de zaakjes puik in orde en het plan van aanpak werd uitgerold.

Eerst werd de binnenzijde lichtelijk gestript en  dat verliep zeer voorspoedig. Gerwin Jansen Eupe, directeur van het gelijknamige schildersbedrijf uit Bredevoort, kitte even snel de kiertjes en naadjes alvorens Kippie zelf met de kast aan de gang kon met de verf die Eupe gratis en voor niets beschikbaar stelde. Kijk, dat geeft de zaak RAL-kleur natuurlijk. Een mooie dekkende laag werd aangebracht en het geheel kreeg een heel ander aanzien. De vloer was al weer een ietske ingewikkelder onderdeel van het project. Er stonden immers kabelgootjes op het wensenbriefje van de toekomstige bewoners, dus dat vraagt wel enig denk- en vooral vakwerk. Wim Rensink is in dat soort situaties dan natuurlijk de juiste man op de juiste plek. Ineke Graven, een talentvol raspaardje uit de hardloopstal van Marco van Rijs schoot AVA`70 te hulp en besloot een hele mooie laminaatvloer te schenken. Een fijn gebaar richting de vereniging maar ook wel een beetje naar haar coach, aan wie ze veel dank verschuldigd is…. “De sloffert” zaagde en lijmde de stroken minutieus op de vloer. Ernst-Jan luiten zal hier en daar nog wat electra gaan aanpassen, want voldoende en goedwerkende stroompunten zijn natuurlijk wel een belangrijke voorwaarde, om de tijdregistratie, printer, laptops, het koffiezetapparaat en natuurlijk het straalkacheltje te laten werken.  De metamorfose zal binnenkort volledig worden afgerond als de buitenzijde geheel wordt opgekleurd.

De jurywagen is omgetoverd tot een luxueus 4*-onderkomen, waar de gebruikers veel plezier aan zullen gaan beleven.  Bovenal is AVA`70 weer een prachtig, opvallend pareltje rijker!

Laat de wedstrijden maar komen……