Vorig jaar daagde de organisatie van de GTM-Loop de basisscholen in Aalten uit, om een hardlooptraining te volgen. Hier werd door verschillende groepen dankbaar gebruik van gemaakt en stonden er tientallen kinderen aan de start van de Kidsrun. Er werd besloten om hieraan een vervolg te geven en inmiddels hebben al diverse scholen aangegeven hier graag gebruik van te willen maken. Op dinsdag 16 april jl. had groep 6 van de Groen van Prinstererschool de primeur. Dit keer vond de atletiektraining niet plaats in de sporthal, maar op de accommodatie van AVA`70 en het was een zonnige start van de serie clinics. Er stond een groep van 31 jongens en meisjes klaar voor de eerste hardlooples en juffrouw Anouk Westendorp, zelf een fanatiek hardloopster, genoot van het enthousiasme van haar groep. Een uitgebreide warming-up, een estafettespel, een minutenloop en een cooling-down  werd fanatiek afgewerkt door de leerlingen. De kinderen deden erg hun best en duidelijk werd gelijk, dat er op de Groen van Prinstererschool zeker het nodige hardlooptalent zit.

Na de Paasvakantie zullen nog diverse andere Aaltense basisscholen aan de beurt komen voor een hardlooples. Op basisschool `t Warmelinck in IJzerlo is juf en AVA`70-lid, Marloes Wensink fanatiek bezig om ook haar groep klaar te stomen voor de GTM-Loop.

AVA`70 hoopt dat veel leerlingen van de basisscholen na de clinic de smaak van het hardlopen te pakken zullen hebben en op zaterdag 19 mei a.s. aan de start van de kidsrun bij de Gerard Tebroke Memorialloop staan. De inzet van de deelnemers wordt flink beloond, want aan de finish wacht de jeugdige hardlopers naast het applaus van het publiek, een mooie medaille en een goodiebag. Alle reden  dus om na de hardlooples op school in te schrijven voor de prachtige wedstrijd in het centrum van Aalten!