Op dinsdag 26 juni a.s. vindt de 2e etappe plaats van de serie zomeravondlopen, die AVA`70 dit jaar op de wedstrijdkalender heeft staan. De GUV Zomeravondloop bestaat al vele jaren en is voor veel atleten een mooie test om te zien hoe het met de vorm gesteld is, aan het begin van de vakantieperiode.

Om 19.00 uur valt het startschot voor de kinderen tot en met 9 jaar, die 1000 meter op de baan afleggen en dat is al een ervaring op zich met alle toeschouwers die de talenten aanmoedigen. Een kwartier later is het de beurt aan de jongens en meisjes van 10 tot en met 15 jaar, die een parcours lopen met een lengte van 2 kilometer. Zij verlaten de baan en gaan richting het Walfortbos, om na het draaipunt dezelfde route terug te lopen naar de finish.

Er zal ongetwijfeld een groot peloton atleten en atletes om 19.45 uur aan de start staan bij het laatste programma-onderdeel, de 5 en 10 kilometer.  Een prachtige route wacht de deelnemers in het Aaltense buitengebied  met verharde wegen, zand- en bospaden. De 5-kilometerlopers zullen in de omgeving van het Walfort de bossen doorkruisen, terwijl de langere afstand een lus richting het Haartse grondgebied maakt. 

Voorinschrijving voor de GUV Zomeravondrun is al mogelijk via onderstaande link . Op de wedstrijddag is inschrijving mogelijk in het clubhuis van AVA`70 vanaf 18.15 uur, tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. De inschrijfkosten bedragen voor deelname aan de 1 en 2 kilometer € 3,50 en bij de 5 en 10 kilometer € 5,00.

Voor alle deelnemers is er na afloop een mooie herinnering. Daarnaast zijn er bij de 4 afstanden bekers voor de eerste drie finishende atleten.