AVA`70 organiseert i.s.m. het comité Bredevoorts Volksfeest op donderdag 8 juni a.s. de 2e Grachtenloop. De wedstrijd vormt de opening van het volksfeest en start en finish zal dan ook plaats vinden in de nabijheid van het feestterrein. Vorig jaar, kwamen bijna 400 atleten uit de hele regio op deze doordeweekse zomeravondloop af en de organisatie hoopt ook dit jaar op een groot deelnemersveld.
Om 19.00 uur gaat het eerste wedstrijdonderdeel van start, namelijk de jeugdloop over 1 kilometer voor kinderen tot en met 9 jaar. Het startschot zal al een happening op zich zijn, want mensen van Compagnie Onversaegt zullen het kanon laten knallen. Om 19.20 is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar voor hun race over 2 kilometer.
De Jeugdwedstrijden gelden tevens als het Bredevoorts Kampioenschap en hiervoor zijn prachtige bekers beschikbaar.
Het startschot voor de Senioren valt om 19.45 uur en zij kunnen kiezen uit de 5 of 10 kilometer. Het schitterende parcours dat door de deelnemers zal worden afgelegd, gaat om de Slingeplas heen en voert verder over verharde wegen en zandpaden langs de Gracht om vervolgens door het vestingstadje te lopen, waar enkele kasseistroken het extra pittig maken. De 5 kilometerlopers leggen 1 ronde af, terwijl de atleten die deelnemen aan de 10 kilometer 2 ronden lopen.
Bij de finish kunnen de moegestreden hardlopers rekenen op veel applaus van het publiek en het deskundige commentaar van spreekstalmeester Henk Borgmeijer uit Dalfsen.
De organisatie is blij dat de lokale bedrijven, Spar Bredevoort en Jansen Eupe Schilderwerken zich wederom als wedstrijdsponsor aan de Grachtenloop hebben verbonden.
De voorinschrijving voor de Grachtenloop is mogelijk tot en met 7 juni a.s. via www.ava70.nl. Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag zelf, vanaf 18.00 uur bij het secretariaat in het clubgebouw van voetbalvereniging Bredevoort. De inschrijfkosten bedragen voor de jeugdlopen 3 euro, terwijl de 5- en 10 kilometerlopers 5 euro betalen.
Voor elke deelnemer ligt er bij de finish een mooie herinneringsmedaille klaar.
Na de Grachtenloop kunnen deelnemers en supporters meteen de grote feesttent in om de eerste avond van het Bredevoortse Volksfeest mee te maken.
AVA`70 hoopt dat de 2e Grachtenloop wederom een groot aantal regionale lopers naar Bredevoort zal trekken, die zich kunnen verheugen op een schitterend parcours en veel sfeer!

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN: WWW.AVA70.NL