Er wordt door de pupillen en junioren van AVA`70 weer volop en met heel veel enthousiasme getraind op de baan. Ook de Senioren hebben de trainingen inmiddels al enkele weken weer hervat, zij het in kleine groepen van maximaal 10 atleten.

Echter, van het organiseren van wedstrijden is voorlopig nog geen sprake. Dat er wel behoefte aan is, bleek na de virtuele edities van de Koningsloop en de GTM-Loop, waarbij in totaal enkele honderden pupillen, junioren en senioren in actie kwamen. Atleten uit de hele regio schreven zich in en er werd ook nog eens bijzonder hard gelopen. Ook kwamen er een aantal reacties binnen van deelnemers, die het prettig vonden om op een zelf gekozen tijdstip èn zonder wedstrijddruk te kunnen hardlopen. Daarom is besloten om hier een vervolg aan te geven en ook een virtuele editie van de Grachtenloop te organiseren.

Wat is de bedoeling? 

* De Grachtenloop 2020 is een virtuele wedstrijd over een afstand van 5 kilometer.

* Je loopt tussen 20 juni 00.01 uur en 21 juni 20.00 uur op een door jezelf uitgekozen parcours een traject van minimaal 5 kilometer.       

* Vervolgens stuur je het resultaat via Strava, Garmin of Tom-Tom naar:

   het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Er zijn 4 klassementen: Heren, Dames, jongens t/m 15 jaar, meisjes t/m 15 jaar.

* Je hoeft voor deelname GEEN lid te zijn van AVA`70

Je mag gerust langer lopen, maar voor de wedstrijd gelden de eerste 5 kilometers van je duurloop. De organisatie stelt het op prijs, als je ook een leuke actiefoto meestuurt van de omgeving waar je een poging hebt gedaan. Voor de winnaars van het klassement is een leuke prijs beschikbaar. 

Aan de hand van de inzendingen wordt het klassement bepaald en bij twijfel is het laatste woord aan de organisatie. De deelname is voor eigen risico en de geldende Corona- maatregelen zijn van kracht. Inschrijving voor de virtuele Grachtenloop 2020 is vanaf heden mogelijk via de speciale button op de site: www.ava70.nl. De organisatie daagt iedereen uit Aalten en verre omstreken uit, om aan deze activiteit deel te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Jij doet toch ook mee?

Hoofdsponsor AVA'70

Zoeken

Achterhoek-Ultra