Hardlopende mannen en vrouwen zijn dol op de natuur.
Wat is er mooier dan na een pittige winter lekker door de bossen te draven, waar de vogels het hoogste lied fluiten, de konijnen hun eigen wedstrijdje rennen en reeën nieuwsgierig op het pad staan te kijken?
Een lastige buizerd!
De afgelopen periode is al menige atleet door deze gevleugelde vriend uit de Ringkamp gejaagd. De roofvogel is druk doende zijn territorium uit te zetten en heeft daarbij geen sportieve pottenkijkers nodig. Omdat bekend is, dat dit Haartse bosje aan de Huiskermatedijk een zeer geliefd trainingsgebied is voor AVA-atleten en atletes lijkt een waarschuwing misschien wat overbodig, maar wanneer je eenmaal een aanvaring hebt gehad, is het dit misschien niet meer.
 
De afgelopen week had AVA`70-atlete Gerda Demkes nog nauw contact met de roofvogel, zonder dat ze zich overigens iets van een afspraak kon herinneren. De ongevraagde aai over de kruin, heeft haar sporen behoorlijk nagelaten.
Ook de buurman van de Ringkamp, Henk-Jan Hoftijzer, een erkend buizerdspotter overigens, heeft al enkele malen hardlopers en hardloopsters gewezen op de aanwezigheid van het vliegende gevaar.
 
Wie, ondanks deze waarschuwing, toch zijn maximale hartslag wil testen?
De buizerd heeft in de regel bezoekuur van zonsopgang tot zonsondergang. Ga alleen, trek iets fel gekleurds aan en doe een beetje bling-bling om. De kans op lijfelijk contact is het grootst bij een tempo D1, dus doe het vooral kalm aan. Vergeet daarbij niet om een pet op te zetten. Een leuk hebbeding voor de vijand en het bespaart je daarnaast mogelijk een pleister of een tweetal hechtingen!