Het kanon is al in gereedheid gebracht voor het 1e startschot  (foto:Gelre-fm)

A
VA`70 organiseert i.s.m. het comité Bredevoorts Volksfeest op donderdag 9 juni a.s. de 1e Grachtenloop nieuwe stijl. De wedstrijd vormt de opening van het volksfeest en start en finish zal dan ook plaats vinden in de nabijheid van het feestterrein. Tot het einde van de jaren `90 was de Grachtenloop een traditie en nu wordt deze weer in ere herstelt.
Om 19.00 uur gaat het eerste wedstrijdonderdeel van start, namelijk de jeugdloop over 1 kilometer voor kinderen tot en met 9 jaar. Het startschot zal al een happening op zich zijn, want drie mensen van Compagnie Onversaegt zullen het kanon laten knallen. Om 19.20 is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar voor hun race over 2 kilometer.
De Jeugdwedstrijden gelden tevens als het Bredevoorts Kampioenschap en hiervoor zijn prachtige bekers beschikbaar.

Het startschot voor de Senioren valt om 19.45 uur en zij kunnen kiezen uit de 5 of 10 kilometer. Het schitterende parcours dat door de deelnemers zal worden afgelegd gaat om de Slingeplas heen en voert verder over verharde wegen en zandpaden langs de Gracht om vervolgens door het vestingstadje te lopen, waar enkele kasseistroken het extra pittig maken. De 5 kilometerlopers leggen 1 ronde af, terwijl de atleten die deelnemen aan de 10 kilometer 2 ronden lopen.
Bij de finish kunnen de moegestreden hardlopers rekenen op veel applaus van het publiek en het deskundige commentaar van spreekstalmeester Henk Borgmeijer uit Dalfsen.
De organisatie is blij dat de Bredevoortse bedrijven, Spar Luiten en Schildersbedrijf Jansen Eupe zich als wedstrijdsponsor aan de Grachtenloop hebben verbonden.
De voorinschrijving voor de Grachtenloop is mogelijk tot en met 8 juni a.s.  via
www.ava70.nl. Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag zelf, vanaf 18.00 uur bij het secretariaat in de nabijheid van de feesttent. De inschrijfkosten bedragen voor de jeugdlopen 3 euro, terwijl de 5- en 10 kilometerlopers 5 euro betalen. Voor elke deelnemer ligt er bij de finish een mooie herinneringsmedaille klaar.

Na de Grachtenloop kunnen deelnemers en supporters meteen  de grote feesttent in om de eerste avond van het Bredevoortse Volksfeest mee te maken. 
AVA`70 hoopt dat de 1e Grachtenloop een groot aantal regionale lopers naar Bredevoort zal trekken, die zich kunnen verheugen op een schitterend parcours en veel sfeer!