Op zaterdag 28 mei a.s. organiseert AVA`70 een Open Dag. Sponsors, ouders, buren en alle inwoners van Aalten e.o. zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de atletiekaccommodatie aan de Bredevoortsestraatweg.

Vanaf 10.00 uur zijn er op en rond de baan een groot aantal verschillende activiteiten. De pupillen laten zien welke spelonderdelen ze afwerken bij de wedstrijden Atlethic Champs, zoals Vortex werpen, estafetteloop en hurk-hoog. Na de pupillen kunnen de ouders/volwassenen ervaren hoe het is om deze technische nummers uit te voeren. De Senioren geven een demonstratie van verspringen, discus gooien en hoogspringen. Tevens zal een baantraining worden afgewerkt door een groep Senioren. De activiteiten staan uiteraard onder leiding van gediplomeerde clubtrainers.

In het fraaie clubhuis kunnen bezoekers een kijkje nemen in de kantine, de kleedkamer en bestuurskamer. Er worden beelden getoond van de bouw en inrichting en de ontwerpers zijn ook zelf aanwezig om uitleg te geven.  De deuren van het krachthonk zijn ook open en daar kan men een indruk krijgen van de mogelijkheden die daar zijn. Mark te Brake geeft uitleg over verschillende trainingsvormen en tevens zijn er masseurs aanwezig, die laten zien welke toegevoegde waarde zij hebben voor atleten. Daarnaast is de GGD aanwezig en biedt de verschillende testmogelijkheden aan.

Rondom de baan zullen de verschillende sponsoren van AVA`70 met een stand aanwezig zijn.
Het bijzondere van de Open Dag bij AVA`70 is, dat de bezoekers niet alleen passief hoeven toe te kijken, maar ook zelf actief in actie kunnen komen. Zo bestaat er voor belangstellenden de mogelijkheid om deel te nemen aan een duurloop. Om 10 uur zullen er 2 groepen starten voor de afstanden van 5 en 10 kilometer. Ook de groep Sportief Wandelen vertrekt om 10 uur voor een fraaie tocht in het mooie buitengebied. Een mooie gelegenheid om een groepstraining te ervaren. Ook aan de technische onderdelen op de baan kan worden deelgenomen. De trainers zullen instructies geven, hoe je bijvoorbeeld een speer op de juiste wijze gooit en wat belangrijk is bij het hoogspringen.

Nieke Hoitink, praat de dag aan elkaar en dat is haar wel toevertrouwd als presentatrice van Omroep Gelderland. Daarnaast is er een DJ aanwezig voor de muzikale ondersteuning. In en rond het clubhuis is de gelegenheid om een hapje of drankje te nuttigen.

AVA`70 hoopt dat er vele nieuwsgierige familieleden, sponsors en overige belangstellenden begroet mogen worden op de Actieve Open Dag op zaterdag 28 mei a.s. Iedereen is van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom! 
Programma