En weer heeft AVA`70 er een prachtig evenement bij…..

Met het doel om geld bij elkaar te (hard)lopen, om de kosten te dekken van het bijna wereldberoemde T &F-kamp, staken een handvol jeugdleden de koppen bij elkaar. Het moest iets groots en bijzonders worden, zo was de insteek. Een avondje brainstormen leverde de Track & Fieldcross op, een hardloopwedstrijd op bekend terrein, namelijk de Ringkamp. Met tomeloze inzet en een enorme brok enthousiasme werd er dag en nacht gewerkt aan het programma. We zijn nu 216 facebookberichten en 688 tweets verder en het belooft komende zaterdag een waar circus te gaan worden, met sport en entertainment van de bovenste plank.

De komende dagen gaan we voorbeschouwen op de eerste editie van de Track &Fieldcross, die zomaar wel eens uit kunnen gaan groeien tot een heuse voorjaarsklassieker in de regionale loopwereld! 

Aflevering 2: Het programma 

Door het feit dat de organisatie enkele honderden posters en veelvoud aan flyers heeft verspreidt in geheel West-Europa, is het programma in alle uithoeken wel ongeveer bekend. Het mooie is, dat er door jong en oud, begenadigd talent of pure recreant de mogelijkheid wordt geboden om deel te nemen aan een passend onderdeel.

De jongste talenten zijn zaterdag 14 maart a.s. het eerste aan de beurt om in actie te komen. Om exact 13.00 uur gaan de kids tot en met 9 jaar van start voor de 1 km. SPAR-RUN. Het parcours zal voor de meesten bekend zijn, want er wordt hetzelfde rondje gelopen als tijdens de Boekeldercrosscompetitie. Dit geldt ook voor de jeugd tot en met 15 jaar, die tijdens de 2 km. SPAR RUN in actie komt, alleen leggen zij het rondje 2 keer af. De start voor deze groep is om 13.10 uur. De prijzen voor de winnaars zijn beschikbaar gesteld door Spar Luiten in Bredevoort. Om 13.30 uur worden de deelnemers weggeschoten van de 2km SUZUKI WINKELHORST SPRINTCROSS. Wat de atleten en atletes te wachten staat is nog geheim, maar spectaculair en verrassend zal het zeker zijn. De winnaar mag een weekend lang rondrijden in de nieuwste FIAT en ook voor de nummers 2 en 3 zijn prijzen beschikbaar.

Om 14.00 uur gaat het grote peloton van start voor het sluitstuk van de Track & Fieldcross, de 5 km. LEX LAUFEXPERTE BJORN WEIER RUN. Voor toppers en recreanten een prachtige gelegenheid om de vorm te testen op het gevarieerde parcours. Voor de winnaars zijn een paar hagelnieuwe hardloopschoenen beschikbaar.

Voorinschrijving is mogelijk via een link op de site van AVA`70. Ook op de wedstrijddag is inschrijving nog mogelijk. Kinderen tot 16 jaar betalen 2,50 euro, terwijl de volwassenen slechts 5 euro neer hoeven te tellen.

Alle deelnemers vallen overigens in de prijzen, want iedereen ontvangt bij de finish een fraaie goodybag, beschikbaar gesteld door Lex Laufexperte Bjorn Weier. 

De sportieve prestaties op de piste zullen van deskundig commentaar worden voorzien door niemand minder dan “Linke Dirkie” van de Heelweg. Deze spraakwaterval is een entertainer van het zuiverste water en is o.a. bekend van zijn optredens bij de Zwarte Cross, de combine-races, trekkertrekwedstrijden en solovoorstellingen. 

Ook buiten de hardlooppiste is er van alles te beleven. Zo zijn er stands van de diverse sponsors en worden er demonstraties gegeven. Daarnaast is er natuurlijk volop catering aanwezig. Behalve de koffie en overige dranken is er ook de mogelijkheid tot het nuttigen van het beste hardloopvoer, dat maar denkbaar is, de RUN-BUN. Een speciaal ontwikkeld broodje, samengesteld door bakker Lars Hoogerbrug is een lust en must dat je geproefd moet hebben. 

Kortom, de organisatie van de 1e Track & Fieldcross nodigt atleten, atletes en al hun schare fans uit om zaterdag massaal naar de Ringkamp te komen.

Twijfel vooral niet, want je weet niet wat je mist!