En weer heeft AVA`70 er een prachtig evenement bij…..

Met het doel om geld bij elkaar te (hard)lopen, om de kosten te dekken van het bijna wereldberoemde T &F-kamp, staken een handvol jeugdleden de koppen bij elkaar. Het moest iets groots en bijzonders worden, zo was de insteek. Een avondje brainstormen leverde de Track & Fieldcross op, een hardloopwedstrijd op bekend terrein, namelijk de Ringkamp. Met tomeloze inzet en een enorme brok enthousiasme werd er dag en nacht gewerkt aan het programma. We zijn nu 216 facebookberichten en 688 tweets verder en het belooft komende zaterdag een waar circus te gaan worden, met sport en entertainment van de bovenste plank.

De komende dagen gaan we voorbeschouwen op de eerste editie van de Track &Fieldcross, die zomaar wel eens uit kunnen gaan groeien tot een heuse voorjaarsklassieker in de regionale loopwereld! 

Aflevering 3: Het deelnemersveld 

Het is de droom van vele organisaties. Een wedstrijd organiseren en dan een internationaal deelnemersveld kunnen presenteren. De heren van het Track & Fieldteam krijgen dit al gelijk bij de eerste editie voor elkaar. Naar zeggen was de vurige wens om een kleine 48 deelnemers uit Aalten te kunnen begroeten, maar gaandeweg het traject werden de grenzen letterlijk en figuurlijk enorm verlegd.

De voorlopige deelnemerslijst noteert al 160 inschrijvingen en daar zitten flinke kleppers bij, afkomstig uit alle windstreken en werelddelen. Zo prijkt er op de startlijst de naam van een asielzoekende journalist uit Buenos Aires en dan hebben we het wel even over Argentinië. En wat te denken van onze vriend El Khouaji, die voor de 2 kilometer Sprintcross even overkomt uit Casablanca. De organisatie heeft hem overigens op de hoogte gebracht van het feit dat de Olympische gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” wordt gekoesterd en dat het wel Kassa Blanco is. Dus, alles voor het goede doel.

Verder komen er veel, heel veel grote, kleine en nog kleinere regionale topamateurs naar de Ringkamp. Het is dan erg gevaarlijk om dan favorieten te noemen, dus dat doen we ook maar even niet. Daarnaast is het absoluut een zekerheidje, dat er nog tientallen aanmeldingen zullen volgen, dus ook daar zitten ongetwijfeld grote namen bij. 

Wie de voorlopige deelnemerslijst eens goed bekijkt en dat gebeurt veel, zo is de ervaring, dan heeft de eerste editie van de Track &Fieldcross komende zaterdag ook een enorm hoog reünie-gehalte. De Posthumus-familie spant de kroon met 6 deelnemers, op de voet gevolgd door de Wamelinkclan die met 5 leden aan de start verschijnen. Jansen en Roos komen met zijn vieren naar de arena en dan zijn er nog tal van trio`s. Dat belooft bij voorbaat al veel gezellig gekeuvel, voor, tijdens en na de sportprestatie. 

Intussen is de lijst met atleten en atletes die zaterdag in actie komen alweer gegroeid tot 185 en daar zitten weer potentiele winnaars bij, zo weet onze deskundige organisator te melden. 

De twijfelaars moeten nu achter de PC kruipen en zich direct aanmelden. Er is vrijwel geen reden te bedenken om niet mee te doen, dus zien we elkaar zaterdag bij de Track & Fieldcross.

Afgesproken???