In het afgelopen seizoen namen Jan te Brake jr. en Henk Aalbers afscheid als jeugdtrainer. Gedurende langere tijd hebben ze zich zeer verdienstelijk gemaakt bij het trainen en begeleiden van pupillen en junioren. Mede door tijdgebrek moesten Jan en Henk stoppen met hun activiteiten. Het bestuur van AVA`70 is beide fanatieke trainers zeer erkentelijk voor hun bijdrage, die ze geleverd hebben om de prestaties van de jeugdleden naar een hoger plan te trekken, waarbij het spelplezier altijd centraal stond!
 
Marco van Rijs volgde de trainerscursus, niveau 2, waarbij de cursisten worden opgeleid tot assistent-trainer. Het bleek een zeer pittige opleiding te zijn, die is opgezet door de KNAU. Van Rijs toonde echter de nodige discipline en inzet tijdens het volgen van de lessen, het geven van de praktische oefeningen en het maken van de theoretische opdrachten.
In het voorjaar kreeg Marco te horen, dat hij de cursus met goed gevolg had afgelegd. Intussen wordt hij al volop ingezet bij het geven van trainingen en daarmee is de club natuurlijk geweldig geholpen!
 
Johan Assink en Dirk ter Maat namen deel aan de scheidsrechterscursus, georganiseerd door de KNAU. In een 8-tal avonden kregen onze clubgenoten tal van theoretische en praktische vraagstukken voorgeschoteld, die opgelost moesten worden. Ondanks het feit, dat het bepaald geen eenvoudige klus was, slaagden Johan en Dirk voor het examen en dat is een prestatie van formaat. Beide heren kunnen nu worden ingezet bij officiële KNAU-wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de Gerard Tebroke Memorialloop en de Kramp Run.
 
AVA`70-voorzitter Jan Rademaker overhandigde aan Henk, Jan, Marco, Dirk en Johan een mooie bos bloemen en bedankte de heren voor hun geleverde prestaties!