KRAMP RUN IN DE STEIGERS
 
 
Tijdens de vorige editie van de Zwarte Cross, liep AVA`70-voorzitter Jan Rademaker toevallig atleet Gert-Jan Wassink tegen het ranke lijf. Rademaker, evenals Wassink afkomstig en woonachtig in Varsseveld, liep al langere tijd rond met het plan om een hardloopwedstrijd in zijn woonplaats te gaan organiseren. Beide heren raakten hierover met elkaar in gesprek en na enig overleg was al duidelijk, dat dit idee zeker een reële  kans van slagen had. Wassink wist immers dat AVA`70 een goede naam heeft in de regio m.b.t. het organiseren van wedstrijden. Hij ging bij zijn eigen vereniging ARGO in Doetinchem polsen of hij hier op organisatorische steun kon rekenen en dit bleek het geval. Daarnaast was zijn sponsor, Kramp Groep uit Varsseveld, bereidt om op financieel gebied de nodige ondersteuning te bieden. Rademaker maakte bij zijn club ook de nodige mensen enthousiast voor de plannen en hij kon direct rekenen op de nodige respons. 
 
De koppen werden nog een aantal malen bij elkaar gestoken en toen was het moment daar: de KRAMPRUN was een feit!
 
Intussen zijn we al weer een aantal maanden verder en staat het hardloopevenement goed in de steigers en kent een interessant programma.
 
Op zaterdag 10 september zal het allemaal gaan gebeuren in het centrum van Varsseveld. Om 17.45 uur wordt het evenement geopend met de Kidsrun over een afstand van 1 kilometer, een kwartier later gevolgd door de Kidsrun over de dubbele afstand.
 
Om 18.15 uur is het de beurt aan de recreanten, die een parcours afleggen van 2 ronden met een totale lengte van 5 kilometer. De deelnemers lopen daarbij 2 keer dwars door de fabriekshal van hoofdsponsor Kramp en komen eveneens tweemaal door het centrum van Varsseveld. Gelijktijdig gaat ook de Businessrun van start. Teams van minimaal 4 personen gaan samen de uitdaging aan en elke loper of loopster legt de afstand van 5 kilometer af.  Naast de sportieve prestatie is bij de businessrun ook de maatschappelijke bijdrage van groot belang. Een groot deel van het inschrijfgeld is namelijk bestemd voor de stichting “Kanjers voor Kanjers.”
 
Om 19.00 uur vindt de Toprun voor Dames plaats, om 19.30 uur gevolgd door de race voor de Heren. Bij de Toprun zullen uitsluitend geïnviteerde atleten en atletes
 
aan de start verschijnen. Om het publiek deze toplopers en loopsters
 
goed te kunnen laten zien, zullen ze 5 ronden van 1 kilometer lopen,
 
waardoor ze maar liefst 5 keer langs zullen komen.
 
Start en finish zullen plaatsvinden in het centrum van Varsseveld en daar zal voor de nodige sfeer activiteiten worden gezorgd!
 
 
De komende weken zal gaan blijken of AVA`70-voorzitter en initiatiefnemer van de Kramprun, Jan Rademaker en atleet Gert-Jan Wassink dit jaar op de Zwarte Cross nog meer ideeën hebben uitgewisseld!
  
Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.kramprunvarsseveld.nl