Toen de jongste talenten op 21 maart tijdens “de dag van de atletiek” op sportcentrum Papendal in Arnhem vrolijk poseerden met nationaal sprintkampioen Dafne Schippers, had niemand kunnen vermoeden, dat er op dat moment een fotoshoot met een toekomstige wereldkampioene plaats had gevonden………

De 50 jeugdleden, die op uitnodiging van de Atletiekunie deelnamen aan deze speciale dag, begonnen `s morgens met een training. Daarna volgde een sportlunch in de kantine van het schitterende sportcentrum. Daarna werd het spannend, want toen stond een uitgebreide ontmoeting met topsprintster Dafne Schippers op de agenda. De goedlachse atlete nam alle tijd om de vragen van de jonge AVA`70-leden te beantwoorden en ook kregen alle pupillen en junioren de mogelijkheid om met Schippers op de foto te gaan. De “meet en greet” werd besloten met het maken van enkele mooie groepsfoto`s. Het Aaltense gezelschap bedankte Dafne met een ovationeel applaus voor de tijd die ze had vrijgemaakt voor deze bijzondere ontmoeting.

Nu gebied de eerlijkheid te zeggen, dat een aantal pupillen niet precies op de hoogte bleek te zijn, wie Dafne Schippers nu eigenlijk precies was. Daar is nu wel verandering in gekomen, want op 28 augustus jl. pakte ze op fantastische wijze de wereldtitel op de 200 meter sprint.

 Zo snel kan het gaan….. en in het geval van Dafne heel erg snel!