In november 2012 werd voorzitter Jan Rademaker benadert door Gert-Jan Wassink met de vraag of hij gastlid van AVA`70 kon worden. De preses was aangenaam verrast door dit verzoek en natuurlijk waren de reacties bij de overige bestuursleden enthousiast. Wassink, geboren Varssevelder, mag immers gerekend worden tot de subtop van Nederland op de middellange afstanden ambitieus op de laatste stap richting de top te gaan maken. Dagelijks traint de sympathieke atleet op sportcentrum Papendal met de beste atleten en atletes van het land. We zijn dan ook best trots dat Gert-Jan gastlid wilde worden.

De eerste hardloopactiviteiten van Wassink liggen overigens ook in Aalten, toen hij als scholier van Schaersvoorde de eerste meters op weg naar de Olympische droom maakte in het Smees. Intussen zijn we enkele jaren verder en zijn de prestaties op de weg en de baan de komende jaren van groot belang voor de verdere carrière.

De atleet gaf als motivatie voor zijn verzoek om gastlid te worden aan, dat hij altijd een goede verhouding heeft gehad met de mensen van AVA`70 en dat met name de samenwerking rondom de KrampRun door hem enorm wordt gewaardeerd.

In ruil voor het gastlidmaatschap wil Gert-Jan ook graag iets in de praktijk voor AVA`70  gaan betekenen. Te denken valt dan bijvoorbeeld aan een clinic voor de jeugd of een training voor beginners of gevorderden. Daarnaast biedt het uitgebreide netwerk van de Achterhoekse atleet ook diverse mogelijkheden om een activiteit te organiseren. Binnenkort zal hierover een gesprek volgen met de hardloper.  

Op dit moment verblijft Wassink in warmere oorden want hij is voor enkele weken naar Portugal vertrokken, om daar te trainen. Komend weekend vliegt hij echter even op en neer naar Nederland om deel te nemen aan de sterk bezette halve marathon van Egmond.

Gert-Jan Wassink timmert dus duidelijk aan de weg en heeft nog altijd die ultieme droom: deelnemen aan de Olympische Spelen.

Uiteraard wensen we hem, als clubgenoten, veel succes met deze missie!!!

Uitnodiging