De grote groep zoals deze gestart was bij aanvang van de eerste les.

Maandag 29 oktober jl. werd de clinic “lopen voor beginners” afgesloten met de tiende en laatste training. Vanaf eind augustus werd de groep onder handen genomen door Johan Assink, Marco van Rijs, Jan Raben en Henk Mengers en maakte kennis met de verschillende facetten van het hardlopen. Het enthousiasme van de trainers werkte aanstekelijk, want er werd wekelijks goed getraind op de baan, in het Walfortbos en zelfs een heuveltraining in de Ringkamp stond er op  het programma. Bij de slottraining most de groep nog een keer vol aan de bak. Op het programma stond een Coopertest, waarbij het de bedoeling is om in 12 minuten zoveel mogelijk meters te maken. De grootste tegenstander bleek maandag niet zozeer de klok te zijn, maar vooral het beestachtige weer. Het regende voortdurend en de koude wind maakte het nog eens extra zwaar. De aanwezige bikkels lieten zich echter niet kennen en liepen de tijd netjes vol.

Na afloop in het clubgebouw wachtte de deelnemers een lekker bakje koffie of thee en werden de resultaten doorgenomen. AVA`70-voorzitter Jan Rademaker feliciteerde de aanwezigen met de geleverde prestatie en de inzet die er was getoond. Hij hoopte dat de clinic het gewenste resultaat had opgeleverd. Een bedankje ging er ook in de richting van de trainers, die met veel enthousiasme bezig waren geweest om in een korte tijd de deelnemers een klein beetje wegwijs te maken in de hardlopen. Behalve het verdiende applaus was er voor Marco, Jan, Henk en Johan ook een kleine attentie.

Een groot aantal beginnende lopers en loopsters heeft de smaak te pakken en zich aangemeld als lid van AVA`70. Daarnaast zal een flinke club binnenkort het wedstrijddebuut maken, door deel te nemen aan één of meerdere edities van de Boekeldercrosscompetitie. Eind augustus beginnen met hardlopen en dan 10 weken later al een 5 kilometerwedstrijd kunnen lopen…het is een prestatie waar de deelnemers (en trainers) aan de clinic best trots op mogen zijn!!!