Linda Scholten en Evelien Hillen

Menig vereniging zou er maar wat graag 1 of 2 binnen de club hebben en bij AVA`70 zijn er zelfs meerderen die deze titel met verve mogen dragen: Bikkel-babes…..

Vrouwen, die zich laten gelden, hun verantwoording nemen, zich roeren als het nodig is en er staan als het spannend wordt!

Met gepaste trots stellen we er twee aan u voor, namelijk Linda Scholten en Evelien Hillen.

Als op zaterdagmorgen 16 januari jl. rond de klok van negen uur in de ochtend Evelien en Linda huis en vooral haard verlaten om een duurloop te gaan maken, vriest het licht, maar de vuile oostenwind is snijdend en maakt het nog vele malen kouder. Het duo liet zich door de omstandigheden in het geheel niet uit de weg slaan, trok de AVA-muts wat verder over de oren en verliet het Kobus om een mooie ronde te gaan maken door het geliefde Daalse land. Het tempo zal die ochtend rustig zijn, maar zeker niet stilvallen. Net overigens als de verbale begeleiding want er wordt wat afgerebbeld. De dames hadden afgesproken om elkaar goed gezelschap te houden deze frisse winterdag en voegden de daad bij het woord. Na de fijne duurloop verschenen er op Strava hele mooie rapportcijfers van de eerste sportieve etappe: 10,52 afgelegde kilometers met een gemiddeld tempo van 6,02 minuut per kilometer. Het aantal hoogtemeters bedroeg 56 en er waren 731 verbrande calorieën gemeten. Daar kun je natuurlijk met een gerust hart mee thuiskomen en dat gebeurde dan ook. Na een verkwikkende douche en een heerlijk bakje Nespresso, maakten de Bikkel-babes van AVA`70 zich op voor het vervolg. Hiervoor werd gebruikt gemaakt van de tweewieler, die bij vrouw Hillen was uitgerust met een dierencamper. Immers, de trouwe viervoeter Guus bleek ook klaar te zitten voor dit uitje. Naast het potsige hondje werd het karretje ook volgeladen met ludieke cadeaus, zoals medailles, foute bekers, snoepzakken en diverse andere snuisterijen. Er moesten immers nog de verschillende prijswinnaars van de skitterende Oudejaarsactiviteit in het koude zonnetje gezet worden. Om het  bijzonder feestelijke niveau nog wat verder op te krikken werd Guus gewikkeld in de geel-blauwe AVA`70-vlag. Eigenlijk zouden de Bikkel-babes vergezeld moeten worden op de fietstocht met de andere helft van het organisatie comité. Heelwegenaar Dirk Vreman had bij de jaarafsluiting de rol van toezichthouder en voelde zich dus bepaald niet geroepen om bij de barbaarse omstandigheden een fietstochtje te gaan maken. Hij gooide nog maar een paar “bollen holt” op het vuur, kroop onder het berenvelletje en pakte er een fijn boek bij om de tijd te slijten. Ook Erwin Wamelink schitterde door afwezigheid en dat is eigenlijk helemaal niet zijn stijl. Immers, als er wat te doen is, komt hij altijd als eerst en gaat als laatste, maar de blonde Keniaan van AVA gaf de voorkeur aan een lange duurloop, die gevolgd werd door zijn eerste vioolles. Ja, de aspirant onderwijzer is op muziekles gegaan, om zichzelf nog breder te ontwikkelen.

Evelien en Linda namen de afmeldingen van de mannelijke collega`s van het organisatie-kwartet voor kennisgeving aan en besloten samen de tocht af te gaan leggen. Om precies 4 minuten over 11 zetten de Bikkel-babes koers richting Varsseveld om de AVA`70-sportman van het jaar met een bezoek te vereren. Hoewel de dag toch al best enige uren aan de gang was, bleek dat de winnaar van de prestigieuze titel hier iets anders over dacht en kwam in zijn Donald Duckpyama aan de deur. De verrassing was best groot bij de zilveren speerwerper en trots nam Mees Prinsen de prijs in ontvangst, uiteraard met de clubvlag in beeld. Vlot een fotoshoot en weer verder. Het duo zette goedgemutst koers richting Aalten, om de diverse prijswinnaars van de fotopuzzeltocht van een hele fijne prijs te voorzien. Via social media verschenen al enige tijd de diverse berichten, waarin te lezen was, dat er zwaar werd getwijfeld aan de uitslag. Echter, de jury had besloten niet in te gaan op de opruiende teksten en scheurde kris-kras door het dorp, om eventuele lastige belagers of slechte verliezers van de Oudejaarsactiviteit om de tuin te leiden. De Bikkel-babes lieten zich echter totaal niet uit het veld slaan en na dik 28 kilometers peddelen, waren er weer diverse clubgenoten geweldig verrast door het duo. Ook Guus had een aangename middag gehad en de tweede etappe werd afgesloten met het drinken van een welverdiend flesje rode wijn.

Uiteraard is heel AVA`70 gruwelijk trots op de inspanningen van de Bikkel-babes, Evelien Hillen en Linda Scholten, die al bijzonder veel voor de club hebben betekent en zeker ook van plan zijn, om dit te blijven doen!!