Geert Wevers wordt door Frank Roos in het zonnetje gezet.

Hoogtepunten moet je vieren en bij mijlpalen moet je even stilstaan…

Op zaterdag 11 november nam trouw AVA`70-lid Geert Wevers voor de 100e keer deel aan een crosswedstrijd, die door zijn club in de afgelopen decennia werd georganiseerd. Voorafgaand aan deze jubileumeditie werd Geert letterlijk en figuurlijk even in het zonnetje gezet. Als blijk van waardering voor deze bijzondere prestatie ontving hij een rugzakje met hebbedingen en een uniek, speciaal voor hem, ontworpen medaille. Daarnaast natuurlijk een luid en warm applaus van de overige deelnemers aan de run.

Uit de archieven van Geert zelf, maakte Tijn Piest het volgende verslag:

“De 1e Loohuiscross werd volgens mij in 1978 georganiseerd, al werd het pas een competitie in 1980 toen er op 4 zaterdagen in november werd gelopen. De start was destijds aan de Loohuisweg en we konden ons omkleden in een schuur. Alle spullen die in de schuur stonden werden door de eigenaren iedere zaterdag aan de kant gezet om ruimte te maken voor de atleten. Een week later kon je in die tijd pas de uitslagen zien, die dan getypt op papier in dezelfde schuur klaarlagen. De afstanden waren 6, 10 en 16 kilometer (3, 5 en 8 ronden). Jan te Brake senior en Jan Raben waren de parcoursbouwers, ze hebben dit 30 jaar lang gedaan.

In 2008 zijn we verhuisd naar de Ringkamp op de Haart, de naam van de cross veranderde in de 3DnB cross en 3 jaar later kreeg het de huidige naam: de Boekeldercross. Vanaf dat jaar veranderden de afstanden in 5, 10 en 15 kilometer  (1, 2 en 3 ronden), waarbij we nog steeds een aantal kilometers door het Loohuisbos liepen.

In november 2016 werd de start en finish verplaatst naar het gemeenschapshuis ’t Romienendal in Dale. Hier is een schitterend parcours uitgezet met veel variatie. Na de start loop je via sloot-en graskanten naar de heuvelachtige omgeving van Klein Zwitserland, om via de befaamde Gesinkbult weer in de richting van het gemeenschapshuis te lopen. Onderweg moeten er ook nog enkele boomstammen en een trapje beklommen worden. Een parcours waar van alles inzit en die door weersomstandigheden alle vier zaterdagen anders kunnen zijn. Het is leuk om te zien dat het aantal deelnemers ieder jaar nog meer lijkt te worden en dat ook veel Duitse atleten de weg naar deze Boekeldercross in Dale weten te vinden.

Mijn 1e Loohuiscross liep ik in 1982, samen met Wim Brinkman. Het voetballen bij AZSV was afgelast en onze leider Johan Assink stimuleerde ons om ’s middags mee te doen aan de wedstrijd. We schreven ons meteen in voor de 10 km.

Inmiddels heb ik dit jaar dus aan de start gestaan van mijn 100e November cross. Vanaf 1990, toen ik met voetballen gestopt ben, heb ik bijna ieder jaar 3 of 4 keer mee gedaan. Dit hoop ik zeker nog even vol te kunnen houden….”

Naast actief deelnemer doet Geert ook op zijn eigen hardloopsite altijd uitgebreid verslag van de Boekeldercrosscompetitie met verhalen, foto`s en uitslagen en hij is daarom ook in meerdere opzichten een uitstekende ambassadeur van deze populaire wedstrijdenreeks van AVA`70. De vereniging hoopt dan ook van harte, dat hij zijn bijdrage nog een lange tijd mag leveren!