De zomervakantie begint voor de pupillen en junioren van AVA`70 normaal gesproken altijd met het kampweekend, waar het 2 dagen alleen maar draait om het maken van plezier met elkaar. Helaas kon dit deze zomer niet doorgaan vanwege alle coronamaatregelen. De trainers staken de koppen bij elkaar en besloten als alternatief een grote activiteiten dag te organiseren op zaterdag 17 juli jl. 

Er hadden zich maar liefst 110 pupillen en C/D junioren aangemeld en zij stonden om 09.00 uur te trappelen van ongeduld om er gezamenlijk een prachtige dag van te maken. Na het welkomstwoord werd er koers gezet naar `t Walfort, waar de begeleiders een bosspel voor de kids in petto hadden. Er werd volop genoten van deze activiteit, die uiteraard de nodige zweetdruppels opleverde en het plezier spatte er dan ook vanaf. Bij terugkomst op het complex van AVA`70 was het tijd voor de lunch en de ouders Frank en Marleen hadden geweldig hun best gedaan, dat was wel helemaal duidelijk. 

`s Middags vertrok het hele gezelschap naar Bredevoort voor een heuse vossenjacht. Natuurlijk kun je in een stadje met een groot verleden een monnik, een koe, geit of lakei tegenkomen. Maar een sneeuwpop in juli, een olifant of een dinosaurus is toch wel heel opmerkelijk. En toch gebeurde het allemaal op deze zaterdag. De vossenjacht werd afgesloten met een overheerlijk ijsje bij de Heerlyckheid in het centrum van het stadje. De dag werd afgesloten met een lekkere barbecue, waarbij de kinderen zich tegoed konden doen aan vlees, stokbrood en salade. 

Om18.30 uur kwam er een einde aan de activiteitendag van de jeugd en uit de reacties bleek, dat ze er allemaal bijzonder van hebben genoten. De trainers, aangevuld met enkele junioren A/B sloten de dag van met Bubbelbal, dat een combinatie is van sport, spel en plezier en het was dan ook vooral lachen, gieren brullen tijdens deze activiteit. Tijdens de nazit werden de toekomstplannen besproken voor de jeugd en er staat nog voldoende op stapel………. (FR)